MENÜ

Napoli Stadı'nın adı ne? Napoli Stadı nerede, kapasitesi ne kadar? Napoli Stadı kaç kişilik?

Napoli'nin iç saha maçlarını oynadığı Diego Armando Maradona Stadı, Giuseppe Meazza Stadyumu ve Olimpiyat Stadı'ndan sonra İtalya'nın üçüncü büyük stadyumu. Stadyum Napoli, İtalya'da bulunuyor ve 1959'da açıldı. Kullanım açısından çok işlevli bir stadyumdur. Napoli Stadı'nın adı ne? Napoli Stadı nerede, kapasitesi ne kadar? Napoli Stadı kaç kişilik? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

Napoli Stadı'nın adı ne? Napoli Stadı nerede, kapasitesi ne kadar? Napoli Stadı kaç kişilik?

Diego Armando Maradona Stadyumu Napoli, İtalya'da bulunuyor ve 1959'da açıldı. Kullanım açısından çok işlevli bir stadyumdur. Diego Armando Maradona Stadı, Giuseppe Meazza Stadyumu ve Olimpiyat Stadı'ndan sonra İtalya'nın üçüncü büyük stadyumu. Şimdi, çoğunlukla futbol maçları için kullanılıyor ve Serie A'dan Napoli'ye kadar maçlara ev sahipliği yapıyor. 60.240 kişiyi barındırabilir. 1989'da 1990 Dünya Kupası için yoğun bir yenileme projesinden geçti.

Haberin Devamı

Napoli Stadı'nın adı nedir?

Napoli stadının adı 'Diego Armando Maradona' olarak değiştirildi Napoli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Napoli Belediye Başkanı Luigi De Magistris'in önerisiyle belediye yönetimi San Paolo Stadı'nın adını Diego Armando Maradona olarak değiştirilmesini onayladı.

Açıklamada, "Napoli, Maradona'yı muazzam yeteneği ve ruhuyla 7 yıl boyunca Napoli’ye 2 lig şampiyonluğu ve diğer prestijli kupaları kazandıran tüm zamanların en büyük futbolcu olarak hatırlıyor." ifadesi kullanıldı.

Napoli Belediyesi, 2017 yılında Maradona'ya fahri vatandaşlık da vermişti. Kalp krizi sebebiyle 26 Kasım'da ülkesi Arjantin'de vefat eden Maradona'nın ardından çok sevildiği Napoli kentinde binlerce taraftar, kendisini anmak üzere San Paolo Stadı önünde toplanmıştı. Napoliler, stada da Maradona isminin verilmesini talep etmiş bazı taraftarlar da stadın korkuluklarına "Diego Armando Maradona Stadı'dır" levhası asmıştı.

Haberin Devamı

Maradona, 1984-1991 sezonları arasında formasını giydiği Napoli'nin 2 Serie A şampiyonluğu, 1 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupası ve 1 UEFA Kupası zaferi yaşamasında büyük rol oynamıştı.

YORUM YAZ