MENÜ

Müthiş bir Windows 10 Mobile!

Windows 10 Mobile'ın nasıl daha iyi görünebileceğinin cevabı, bu harika konseptte gizli!

Müthiş bir Windows 10 Mobile!

Bir süre önce tanıştığımız Windows 10 Mobile, henüz resmi olarak dağıtılmaya başlanmadı. Mobil platform şu an sadece Lumia 950, 950 XL ve Lumia 550 gibi yeni telefonlarla birlikte gelse de şimdiye kadar aldığı tepkiler Microsoft'un beklediği kadar iyi görünmüyor.

Haberin Devamı

Brezilyalı arayüz tasarımcısı Robson Jobs'un aklında ise farklı bir Windows 10 Mobile var. Jobs, konseptinde Windows 10 Mobile'ın arayüzünde birkaç değişiklik yapıyor. Konsepti oluşturmak için Adobe Premiere Pro ve Illustrator'dan faydalanan tasarımcı, küçük değişiklikler yapmış olsa da işletim sisteminin genel görünümünde büyük farklılıklar var.

Değişikliklerin başında giriş ekranındaki canlı kutucukların etkileşimli ve saydam hale getirilmiş olması var. Uygulama listesindeki büyük metin kutusu da çok daha küçük bir arama düğmesiyle yer değiştirmiş. Metin kutusunu bu düğmeye dokunduğunuzda görünür hale getirmiş oluyorsunuz. İşlem merkezi de saydam arka plan, widget'lar ve ilerleme çubuklarıyla elden geçirilmiş.

Haberin Devamı

Jobs'un konsepti Windows 10 Mobile'ı şu anki halinden daha olgun ve kullanıcı dostu bir işletim sistemi haline getiriyor. Microsoft elbette bu konsepti olduğu gibi kullanmayı düşünmeyecektir ancak ondan bazı ipuçları almasını umuyoruz.



Daha fazla görüntü, sonraki sayfada.


Windows 10 Mobile konseptinden kareler




Görseller: Robson Jobs (Behance)

Resimlerle: 1985'ten 2015'e tüm Windows kutuları!



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ