MENÜ

Muriqi'e 2 maç ceza gelebilir!

Fenerbahçe'de son dakika Vedat Muriqi gelişmesi yaşanıyor! Sarı lacivertli takımın golcüsü Vedat Muriqi kart sınırında olduğu için maçın 80. dakikasında sarı kart görerek haftaya oynanacak Başakşehir deplasmanında sahada takımını yalnız bırakacaktı. Ama Muriqi 90+5'te ikinci sarı kartı görüp oyundan atılması sonucunda cezasını Kayserispor karşılaşmasında çekecek. Hakem yorumcumuz Deniz Çoban ise bu konuya açıklık getirdi.

Gaziantep'te Fenebahçe'ye 1 gol 1 asistlik performansıyla galibiyeti getiren Vedat Muriqi 80 ve 90+5. dakikalarda gördüğü sarı kartların sonucunda kırmızı kart ile cezalandırılarak oyun dışında kaldı. Kart sınırında yer alan futbolcu kırmızı kartı görmeseydi cezasını Başakşehir karşılaşmasında çekecekti. Ama Muriqi gördüğü ikinci sarı kart sonucu cezasını hafta içi oynanacak Kayserispor karşılaşmasında çekecek.

Haberin Devamı

"2 MAÇ CEZA ALMASI GEREKİR"

Hakem yorumcumuz Deniz Çoban ise bu konuyla ilgili çok çarpıcı yorumlarda bulundu. Çoban, "Genel kamuoyu ve maçı izleyenler burada Muriqi'nin Başakşehir karşılaşmasında sahada olabilmek adına bilerek kırmızı kart gördüğünü düşünüyorlar. Bizim talimatımıza sonradan eklenen bir madde var, 37. madde. Şöyle söylüyor. Mütakip müsabakalardaki ceza durumunu düşünerek bilinçli olarak sarı ya da kırmızı kartı gören oyunculara 2 müsabakadan men cezası verilir. Yani burada Muriqi bilerek sarı kartı görmüşse 2 maç ceza alması gerekir. Fakat talimatımızda bu madde olmasına rağmen bilerek sarı kartı gördüğü kararını kimin vereceği açık bir şekilde yazılmıyor." yorumunda bulundu.

YORUM YAZ