MENÜ

Münih Türkgücü'nün yeni devi!

Almanya'da 3. Lig'e çıkan Münih Türkgücü, deplasman maçlarına gideceği otobüsünü teslim aldı. Otobüsün üzerinde Türk bayraklı Münih Türkgücü logosu yer aldı.

Almanya'da 3. Lig'e çıkan Münih Türkgücü, deplasman maçlarına gideceği otobüsünü teslim aldı.

Haberin Devamı

Münih Türkgücü 1972'de iki Türk göçmen Alaattin Candar ve Ömer İlciktay tarafından kuruldu. 1975'e kadar kuruluş çalışmaları devam etti. 1975'te yaşanan başkanlık değişikliğinden sonra gerekli finansal kaynaklar bulundu. 1988'de Bayernliga'ya yükselmeyi başardı. O dönem Almanya'nın 4. ligi olan Oberliga'da bulunan Berlin Türkiyemspor'dan sonraki ikinci gurbetçi Türk futbol takımı oldu.

1992'de küme düşen takım, 1994'te tekrar çıktı. 2001'de yaşanan iflas ile takımın oyuncuları dağıldı. Türkgücü yerine Türk SV 1975 ismini alarak liglere döndü. Fakat tekrar mali sıkıntılara düşünce, 2009/10 sezonundan itibaren Türk SV 1975 yerine Acıbadem Hastaneleri sahibi Mehmet Ali Aydınlar ve Ailesinin desteği ve Kurucu Başkan Hüseyin Delemen ile Kulübün bütün borçları ödendi ve zamanında Türkgücü'nden ayrılanların kurmuş olduğu Ataspor'la birleşerek ismi Türkgücü Ataspor oldu ve 5 sene sonra kulüp tarihinde ilk defa borçsuz olarak ve 7 genç ve 3 yetişkin takımla şimdiki yönetime devredildi.

Haberin Devamı

2019/2020 sezonundan itibaren kulübün ismi tekrar Münih Türkgücü olmuştur.

YORUM YAZ