MENÜ

'Muhammed için teklif yok'

Beşiktaş Kulübü altyapıdan sorumlu yönetim kurulu üyesi Sinan Vardar, "Türk Messi" diye adlandırılan Muhammed Demirci için Manchester United'dan kulüplerine resmi teklif almadıklarını belirterek, "Transfer spekülasyonlarının oyuncunun gelişmesine zarar verebileceğinden endişe ediyoruz" dedi.

'Muhammed için teklif yok'

Sinan Vardar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yaşında Seyit Ateş tarafından keşfedilen ve İspanya’nın Barcelona Kulübü altyapısında bulunduktan sonra döndüğü siyah-beyazlı kulüple profesyonel sözleşme imzalayan, 16 yaşındaki orta saha oyuncusu ile 2013 yılı mayıs ayı sonuna kadar sözleşmeleri bulunduğunu hatırlattı.

Kulüplerine ve kendisine gelen teklifin bulunmadığını kaydeden Vardar, "Muhammed iyi bir gelişim gösteriyor. Dersleri ve kişiliği çok iyi. Çok memnunuz. Ancak, transfer spekülasyonlarının oyuncunun gelişimine zarar verebileceğinden endişe ediyoruz" diye konuştu.

Kulübün kongre üyesi Seyit Ateş’in Muhammed Demirci ile yakından ilgilendiğini belirten Sinan Vardar, "Kontratıyla ilgili hiçbir sorun olmaz. Muhammed bizim gözbebeğimiz. Ayrıca çok iyi bir Beşiktaşlı. Beşiktaş’a ve milli takıma hizmet edecek. Yalnızca o değil, altyapımızda 15 tane daha Muhammed var. Onlar da aynı şekilde... Herkesin bu konuda hassas olmasını rica ediyoruz" dedi.

Sinan Vardar, 2013’te Türkiye’de düzenlenecek, daha önce Maradona, Messi, Adriano gibi yıldız oyuncuların çıkış yaptığı 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nda Muhammed’in forma giymesini istediklerini de belirterek, "Milli takım antrenörleri de Muhammed’den çok memnun. Takdir milli takım antrenörlerinin tabii ki. Büyük ihtimalle burada forma giyer" şeklinde konuştu.

SEYİT ATEŞ
Oyuncuyu keşfeden Beşiktaş Kulübü Kongre Üyesi Seyit Ateş ise Muhammed Demirci’nin 16 yaş altı milli takımlar arasında ocak ayında düzenlenen Ege Kupası’nda gösterdiği performansla pek çok yabancı teknik adamın da dikkatini çektiğini dile getirerek, "Muhammed, katıldığı tüm turnuvalarda en değerli oyuncu seçildi. Barcelona Kulübü, orada yaşayan bir Türk aracılığıyla 15 gün önce bir teklifte bulunmuştu. Ben de onlara ’Muhammed Beşiktaş’ın profesyonel futbolcusu. Beşiktaş Kulübü ile bir görüşme yapın’ demiştim. Onun dışında yakın zamanda bir teklif gelmedi. Manchester United’ın ilgilenmesi de doğal" dedi.

Gösterilen ilginin Muhammed’i şımartmayacağını da savunan Ateş, "Basının ilgisi Muhammed’e 9 yaşından beri var, asla şımarmaz. Başarıyı sindire sindire geliyor" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ