MENÜ

Mucize

Sezonun ilk devresinde yedekti, hocasıyla problem yaşadı ve takımdan ayrılma noktasına geldi. Ancak ikinci devrede Santos, bambaşka bir futbolcuya dönüştü, 11'in değişmezi oldu.

Mucize

Fenerbahçe’de Andre Dos Santos, sezonun ikinci devresiyle birlikte adeta tavan yaptı. Sezon başında formsuz olması sebebiyle teknik direktör Aykut Kocaman, Brezilyalı solbekin yerine yeni transfer Caner Erkin’i tercih etmişti. Hatta bir ara Santos’un, ülkesi Brezilya’ya ya da Avrupa’nın önde gelen kulüplerinden birine geleceği iddia edilmişti. Kocaman’la da arası bozuk olan Sambacı, takım içinde krize bile neden olmuştu. Sarı-Lacivertliler’le yollarını ayırma noktasına gelen Santos, Antalya kampıyla adeta yeniden doğdu.

‘Hocama minnettarım’

Sezonun ikinci yarısında Kocaman’ın hoşgörüsü sonrası yeniden futbola dönen Santos, başarılı performansıyla Fenerbahçe’nin zirvede yer almasında büyük pay sahibi oldu. Hatasından çabuk dönen ve 11’in değişmezi olan tecrübeli oyuncu, “Aykut Kocaman’a minnettarım. Eski günlerime geri döndüm” dedi.

Yusuf Dursun

Haberin Devamı

Hakan Can'a sorduk: Santos nasıl düzeldi?
Emek vermeden, çalışmadan, aidiyet duygusunu yaşamadan kendini formaya layık gören Brezilyalı’nın, bir de devre arasında Aykut Kocaman’la ilgili kabul edilemez açıklamasının ardından forma bulamayacağını düşünüyordum.

Yönetimin Kocaman’ın arkasında durması, Kocaman’ın egosuyla değil, aklıyla hareket etmesi, Santos’u geri getirdi. Üstüne Caner’in kötü performansı ve 3 maçlık cezası, Fenerbahçe’nin yurt dışında bulduğu sol bekle anlaşamaması düzenli olarak forma bulmasını sağladı. Oynamak için ekstra performans sergileyen, iyi oynadıkça beğenilen ve formaya yakışan Andre Santos pabucun pahalı, oynamanın zevkli olduğunu hatırlayınca, milli takıma da tekrar alındı. Özetle, Kocaman’ın stratejiyi doğru kurması, Andre Santos’un Kocaman’ın adaletine inanması ve şansıdır Santos’u yükselten...

Haberin Devamı

Hakan Can

YORUM YAZ