Seda Kaçan’dan 19 Mayıs’ta birincilik sevinci

Motor sporlarında birçok tarihi başarıya imza atan Seda Kaçan, TCR Avrupa Dayanıklılık Şampiyonası’nda takımı TEXACO Team AMS ile sezonun ikinci ayağı olan İtalya’da tek kadın pilot olarak 19 Mayıs’ta piste çıktı. Seda Kaçan, takım arkadaşı milli sporcu İbrahim Okyay ile DSG kategorisinde zirveye çıkarken, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda ülkesine birincilik hediye etmenin mutluğunu yaşadı.

Seda Kaçan’dan 19 Mayıs’ta birincilik sevinci

Kadınlara ve genç kızlara ilham olmak için başladığı motor sporları kariyerinde birçok ilke ve başarıya imza atan Seda Kaçan, TCR Avrupa Dayanıklılık Şampiyonası’nın ikinci ayağında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda piste çıktı. İtalya’nın Vallelunga pistindeki organizasyonda mücadele eden tek kadın pilot olan Seda Kaçan, takım arkadaşı İbrahim Okyay ile beraber TEXACO Team AMS takımını DSG kategorisinde zirveye taşıdı. Seda Kaçan, sezonun ilk ayağı olan Macaristan’da DSG kategorisinde birinci olmayı başarmıştı. Seda Kaçan, bu sezon Macaristan, İtalya ve Slovakya’da olmak üzere 4 ayak ve 8 yarış üzerinden gerçekleşen TCR Avrupa Dayanıklılık Şampiyonası’nda kendi kategorisini ilk sırada tamamlayarak Avrupa şampiyonu olma yolunda önemli puanla kazandı. Sezonun üçüncü etabı, 22 Haziran’da İtalya’nın Misano pistinde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Seda Kaçan’dan 19 Mayıs’ta birincilik sevinci

“19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda birinci olduğum için çok mutluyum”
Birinciliğin ardından değerlendirmelerde bulunan Seda Kaçan, şu ifadeleri kullandı: “TCR Avrupa Dayanıklılık Şampiyonası’nın ilk ayağında başarılı sonuçlar almıştık ve İtalya’da da bunu taçlandırmak istiyorduk. Bu başarıyı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi anlamlı bir günde yakaladığımız için çok mutluyuz. Başta Doritos, Pepsi ve Sixt olmak üzere desteğini esirgemeyen sponsorlarıma teşekkür ediyorum. Onların da destekleriyle, hep beraber bu başarılara imza atıyoruz. Organizasyonun yine İtalya’da düzenlenecek üçüncü ayağında da kürsüye çıkarak Avrupa şampiyonluğu için önemli bir adım atmak istiyorum.”

İlklerin sporcusu Seda Kaçan
30 yıl aradan sonra Türkiye Pist Şampiyonası’nı takip eden ilk ve tek kadın sporcu olan Seda Kaçan’ın diğer başarıları şu şekilde; 2022 sezonunda Pist Şampiyonası tarihinde yarış kazanan ilk ve tek kadın sporcu, 2023 sezonunda Türkiye’yi yurt dışında pistlerde temsil eden ilk ve tek kadın sporcu, 2023 TCR İtalya Imola yarışı ile yurt dışında pistlerde podyuma çıkan ilk ve tek kadın sporcu, 2023 sezonu 2023 Türkiye Pist Şampiyonası Maksi grup genel klasman ikincisi oldu.

YORUM YAZ