MENÜ

Hyundai, İsveç Rallisi'nde iddialı

Hyundai Motorsport, geliştirdiği i20 WRC ile 5-8 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek İsveç Rallisi'nde en iyi sonucu elde ederek etapları başarıyla bitirmeyi hedefliyor.

Hyundai, İsveç Rallisi'nde iddialı

Hyundai’dan yapılan yazılı açıklamada, Hyundai Motorsport takımının, geçen aralık ayında, Kuzey Kutup Dairesi’ne çok yakın bir bölge olan Finlandiya’nın Rovaniemi şehrinde 5 gün boyunca testler yaparak, İsveç Rallisi’ne en iyi şekilde hazırlandığı belirtildi.

Karlı ve buzlu zeminleriyle ünlü İsveç Rallisi için her iki i20 WRC yarış otomobilinin de ayarlarının tamamlandığı, aynı zamanda bu ayarların yüksek hızlarda en iyi kondüsyonu sağlamak için geliştirildiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hyundai Motorsport takım patronu Michel Nandan, İsveç Rallisi’nin, Hyundai i20 WRC’nin kendisini geliştirmesi adına oldukça önemli bir yarış olacağını, bu nedenle her rallide olduğu gibi burada da en iyi sonuçları elde etmek istediklerini söyledi.

"İlk hedefimiz elbette sorunsuz bir şekilde yarışı bitirmek ve neler yapabildiğimizi görebilmektir" diyen Nandan, çok düşük sıcaklıklarda ve aynı zamanda çok kaygan zeminlerde maksimum hızlara ulaşmayı amaçladıklarını belirterek, "Bu nedenle en iyi setupları yaptık ve birkaç gün sonra bu zorlu ama bir o kadar keyifli heyecana ortak olacağız. Monte Carlo Rallisi’nde gerçekten çok şanssızdık ve istediğimiz sonuçları elde edemedik. Fakat yarış dünyasında bu tip kazalar veya teknik sorunlar her zaman yaşanabilir. Burada asıl önemli olan şey yaşadığımız her sorunu en iyi şekilde analiz ederek, gelecek planlarımız için en iyi çözümü bulmaktır" ifadelerini kullandı.

Geleneksel İsveç Rallisi’nin, WRC yarış takvimindeki en zorlu yarışlardan birisi olacağı kaydedilen açıklamada, olağanüstü kış şartlarında yapılacak olan yarışlarda yumuşak karlar kadar buz zeminlerin de araçlar ve pilotların en fazla dikkat edeceği yerler olacağı vurgulandı.

Toplam 24 özel etabın olduğu ve 324 kilometre yolun katedileceği İsveç Rallisi’nde Hyundai Motorsport takımını, Belçikalı pilot Thierry Neuville ve Finli pilot Juho Hanninen’in temsil edeceği bildirildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ