MENÜ

Ayhancan Güven’in yarıştığı DTM serisi start aldı

Dünyanın en prestijli otomobil yarışlarından biri olan ve Red Bull sporcusu Ayhancan Güven’in de yarıştığı Almanya Binek Otomobil Şampiyonası’nda (DTM) yeni sezonunda ilk yarışı yapıldı. Temsilcimiz Ayhancan Güven yarışı 20. sırada tamamladı.

Motor sporları dünyasındaki en prestijli ve en çok takip edilen serilerden biri olan Almanya Binek Otomobil Şampiyonası (DTM) heyecanı başladı.

Haberin Devamı

Red Bull TV’den yayınlanan GT3 sınıfı otomobillerin yarıştığı, Almanya merkezli Deutsche Tourenwagen Masters, kısa adıyla DTM’de Red Bull sporcusu Ayhancan Güven de bu sene ter döküyor.

AYHANCAN 20. SIRADA TAMAMLADI

Almanya Oschersleben Arena'da sezonun ilk yarışı yapıldı.  Red Bull sporcusu Ayhancan Güven ilk yarışı 20 sırada tamamladı.

DTM’de bir Türk
DTM, otomobil yarışı alanında Formula 1’de yarışmak için geçiş aşaması olarak değerlendiriliyor ve Formula 1'den ayrılan pilotlar için de prestijli bir yarış alanı olarak görülüyor.

Geçtiğimiz yıl Nick Cassidy’nin yokluğunda AlphaTauri AF Corse takımında yarışarak yeteneğini ortaya koyan milli yarış pilotu ve Red Bull sporcusu Ayhancan Güven, aynı zamanda DTM’de düzenli olarak yarışan ilk Türk sporcu olacak. Daha önce Porsche Carrera Cup ve Porsche Supercup’ta yarışan genç sporcu, Porsche Fabrika takımı pilotu olarak, KÜS Team Racing adına Porsche GT3R ile yarışacak.

YORUM YAZ