MENÜ

Monchi'den Talisca ve Yunus Akgün açıklaması

Tranfser sihirbazı ünlü İspanyol futbol adamı aynı zamanda Roma Sportif Direktörü Monchi TRT SPOR'a özel açıklamalar yaptı. Monchi son dönemde gündemde olan Talisca ve Yunus Akgün transferi ile ilgili konuştu.

Monchi'den Talisca ve Yunus Akgün açıklaması


Roma Sportif Direktörü "Sihirbaz" lakaplı futbol adamı Monchi TRT SPOR'dan Dündar Keşaplı'ya özel açıklamalarda bulundu. Monchi, Cengiz Ünder, Talisca ve Yunus Akgün konularına açıklık getirdi. Ayrıca Arda Turan ve Türk futbolu ile alakalı önemli şeyler söyledi.

1- Sezon başında iki yıl Roma'da forma giyen ancak pek oynayama şansı bulamıyan Salih Uçan'dan sonra gelen Türk oyuncu Cengiz ünder içinde ön yargı olmuş ve yine bir ikinci Salih vakası mı diyenler olmuştu ancak kısa sürede gösterdigi başarılı performansı ile başta Roma taraftarı olmak üzere bir çok spor severin de gönlünde taht kuran bir oyuncu oldu, bu konuyla ilgili düşünceniz nedir?

Monchi - Cengiz Ünder’i almaya karar verdiğimiz zaman biz menajer Bayram Tutumlu ile görüştük onu konuştuktan sonra kendisini daha yakından izlemeye başladık. Adapte olmak için oyuncunun bir zamana ihtiyaci vardı. Ayrıca onun yeteneğine kondisyonuna güven de duyuyoruz o çok yetenekli bir oyuncu. Cengiz'in yeteneğini ve tekniğini en iyi şekilde değerlendirerek bu konuma gelmesinde teknik direktör çok etkili oldu. Yapılan kademe kademe çalışma sistemiyle bu noktaya geldi. Şu anda önemli olan Cengiz Ünder inanıyorumki ileride daha da iyi olacak ve Önemli seviyeye ulaşacaktır.

CENGİZ'İ M.CITY' DE İSTİYORDU

2- Genç ama kısa sürede attığı gol ve asistleri ile Serie A'da oynayabileceğini ıspatlayan bu oyuncu yu nasıl keşfettiniz? Sizi ikna eden ne oldu? Ne zaman almaya karar verdiniz?

Monchi - Bu oyuncuyu keşfettiğimiz zaman oyuncu ve kulübü Başakşehir ile konuştuk başkan ve oyuncunun kendisi de Roma'ya gelmek istedi. Bu transfer biraz zor oldu çünkü o dönemde Cengiz’i transfer etmek isteyen M.City de kendisiyle yakından ilgileniyordu. Sonunda herkes aynı yönde karar verdi biz bu oyuncuyu transfer etmede şanslıydık.

3- Sezon arası gidebilir diye söylentiler çıkmıştı bu ne kadar doğru ve ileriye dönük nasıl bir proje uygulamayı düşünüyorsunuz?

Monchi - Devre arası gidebilir söylentileri kesinlikle doğru değil. Biz ona güven duyduk ve teknik direktör onu ve rolü çok başarılı bir şekilde değerlendirerek kısa sürede adapte olmasını sağladı. Herkesin istediği başarılı performansı yakalıyarak yükselişe geçti ve bunu sürdürmesi için çalışmaya devam etmesi gerekiyor, o bir genç oyuncu daha 20 yaşında önünde çok yol var bu yolda ilerlemeye devam etmesi gerekiyor.

4- İspanya'da başarılı bir kariyerden sonra İtalya Serie A'da özellikle Roma gibi önemli bir kulüpteki hedefleriniz neler?

Monchi - Takım olarak en iyi seviyede olma ve üst sıralarda yer almaya çalışmak için mücadele ediyoruz. Kolay değil ama çok calışmamız gerekiyor, bunu başarmak ve başarılı olmak hedefi için çalışmalarımızı yoğun tempoda sürdürüyoruz.

5-Türk futbolunu ne kadar tanıyorsunuz? Türk takımları ve futbolu hakkinizdaki dusunceleriniz nelerdir? Ornek vermek gerekirse Galatasaray bir donem Turk futbol tarihin de ilk defa Uefa kupasini kazanan takim olmustu ve son donemlerde Besiktas kendinden bahsettiriyor...

Monchi - Türk futbolu bana göre gelişme aşamasında bunu düşünüyorum, Galatasaray, aynı zamanda Besiktaş ve Fenerbahçe taraftarları ile de büyük kitleye sahip önemli kulüpler bunlar. Başakşehir geçen sene bu sene de adından bahsettiren önemli kulüpler, genç oyuncular yetiştirerek Milli takıma kazandırmayı da başardılar örnek vermek gerekirse Cengiz....

TÜRK KULÜPLERİ GENÇ YETENEK YETİŞTİRMELİ

6-Türkiye'de kulüpler alt yapı yapıda yeterince oyuncu yetiştiremiyor... Sizce kulüplerin nasıl bir strateji izlemesi gerekiyor?

Monchi - Kulüplerin cok çalışması gerekiyor, güven duyması ve yapılacak yatırımlarla genç oyuncuları yetiştirmeleri gerekiyor bunun üzerinde çok durmaları lazım, bu da ancak aralıksız yoğun çalışma ile olabiliyor. İyi bir teknik direktör, antreman sahaları tabiiki önemli olan ilk etkenler çalışma ve teknik imkanlar olursa Türkiye'de genç yetenek oyuncuların olduğunu düşünüyorum, bunları keşfetmek ve yetiştirmek de kulüplerin görevi.

7-Kısa sürede Di Francesco'nun da güven duymasıyla takım kadrosunda yerini garantileyen Cengiz Ünder'in yanı sıra ikinci bir oyuncu daha var o da Rezan Çorlu. Türk asıllı Danimarka vatandaşı ve genc yaşına rağmen başarılı bir oyuncu, şu anki durumu nedir ve önümüzdeki sezon için A takıma dahil edilmesi gundemdemi?

Monchi - Danimarka Liginden geldi kendisi yetenekli ve başarılı bir oyuncu. Rolü önemli olacaktır bu süreye hazırlık için yoğun çalışıyor. Şu anda genç takımla çalışıyor. Bu hazırlık döneminden sonra yapilacak tercih alınacak karar onun kariyeri için önemli olacak bu nedenle şu anda yoğun tempoda çalışmalarını sürdürüyor. Kulüp olarak en iyi şekilde degerlendirilecektir. Alınacak karar en iyi ve doğru olmalı.

8- Sizin ucuz rakamlar ödeyerek keşfettiğiniz başarılı oyuncuları yüksek rakama satmanızla da ünlüsünüz. Bunu başarmak kolay olmasa da siz başarmışsınız. Mesleginizde başarılı olmanızın sırlarından bazılarını paylaşabilir misiniz?

Monchi - Kolay değil çünkü scouting çalışması kolay değil antrenör ile yakın işbirliği olması gerekiyor. Saatlerce ekran karşısında oyuncuları izlemek, takip etmek gerekiyor, gidip maçları yerinde izlemek kısaca aralıksız yoğun tempoda çalışmak zorundasınız başarılı olmak icin...

TÜRK GENÇLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

9- Yakından izlediğiniz Türk futbolcu var mı? Türk futbolcularla ilgili tespitleriniz neler? Galatasaray'ın altyapısında çok başarılı bir genç var; Yunus Akgün. Scoutlar aracılığıyla bu futbolcuyu takip ettiğiniz doğru mu? Bir rakam vermek gerekirse, Türkiye'den kaç futbolcuyu izliyorsunuz?

Monchi - Biz her zaman yetenekli oyuncuları yakından takip ediyor bunu Turkiye'de de yapıyoruz. Güçlü, başarılı oyuncular tabiiki var ama isim vermeyi uygun bulmuyorum. Hemen medyada bu isimler yer almaya başlıyor ve gerçekten Türk futbolu ve genc yetenekler üzerine gözümüzü diktik, yakından takip ediyoruz.

TALISCA BEĞENDİĞİM BİR OYUNCU

11 - Anderson Talisca, Beşiktaş'ta iki yıldır kiralık olarak oynuyor ve çok başarılı. Son olarak Brezilya Milli Takımı'na da seçildi. Beşiktaş'ın, Benfica'dan satın alma opsiyonu var ancak 21 milyon Euro bonservis bedeli var. Beşiktaş, Talisca'nın bonservisini almazsa devreye girecek misiniz?

Monchi - Roma her zaman onemli oyunculari takip ediyor ama bu demek değilki bu oyuncuyu alacak, bu haberler medyada çıktı. Beğendiğim başarılı bir oyuncu ama Roma Kulübü olarak almak için girişimde bulunmadık.

ARDA ÇOK GÜÇLÜ BİR OYUNCU

12 - İspanya futbolunu en iyi bilen kişilerdensiniz. Arda Turan, Atletico Madrid'de kariyer zirvesi yaptı. La Liga şampiyonluğu yaşadı, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan takımdaydı. Cezalı olduğu için finalde oynayamadı. Size göre Barcelona'da neden başarılı olamadı?

Monchi - Cok zor! Zor çünkü oyuncu aynı zamanda bir insan ve bazen güvene ihtiyaç duyuyor, desteğe ihtiyaç duyuyor ama bir gerçek var. Benim için Arda Turan çok güçlü oyuncu. Bana göre İspanya liginde güzel bir dönem yaşadı. (tabiki burda Atletico Madrid'i kastediyor) (Barselona'da ise ilk sözlerinden istediği ortamı bulamayışı ve gerekli desteği göremeyişi anlamında bir ifade kullandı)

13- Türk takımlarının borçları hayli arttı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi büyük kulüplerin 300-400 milyon Euro civarında borcu bulunuyor. Finansal anlamda krizden çıkmaları için ne yapmaları gerekli?

Monchi - Bana gore genç yetenekli gençler üzerine yatırım yapılması ve başarılı oyuncuları genç yaşta transfer ederek değer kazandırmak ve ardindan başka kulüplere satarak geliri yükseltmesi gerekiyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ