MENÜ

Moda yine Samba!

Avrupa'da bu sezonki transfer döneminde en çok para Brezilyalı yıldız oyuncular için harcandı. Zenit, Paris Saint Germain ve Chelsea, kadrolarına kattığı Brezilyalı süperstarlar için toplam 169 milyon Euro ödedi

Moda yine Samba!

Flaş transferlerin yapıldığı 2012 transfer sezonunda en çok para ödenen ilk 10 transferin içinde, Brezilyalı yıldızların fazlalığı dikkatleri çekiyor... Portekiz temsilcisi Porto’da başarılı bir dönem geçiren Hulk’u, 55 milyon Euro ödeyerek kadrosuna katan Rusya Premier Lig temsilcisi Zenit, bu bedelle transfer döneminin en pahalı anlaşmasını yaptı. Hulk’un ardından Thiago Silva için Milan’a 42 milyon Euro veren Paris Saint Germain, Brezilya temsilcisi Sao Paulo’ya da Lucas Moura için 40 milyon Euro ödedi. Şampiyonlar Ligi’ni müzesine getiren Chelsea ise, bir diğer Brezilyalı yıldız Oscar’ı İnternacional’den 32 milyon Euro’ya renklerine bağladı. Bu transferlerle ilk 10’daki 4 Brezilyalı oyuncu için toplamda 169 milyon Euro ödenmiş oldu.

Hazard’a 40 milyon Euro!


Avrupayı sallayan ilk 10 transferin diğer oyuncuları ise şöyle, Eden Hazard- Chelsea (40 milyon Euro), Javi Martinez- Bayern Münih (40 milyon Euro), Witsel- Zenit (40 milyon Euro), Robin van Persie- Manchester United (31 milyon Euro), Luka Modric- Real Madrid (30 milyon Euro) ve Lavezzi- PSG 26 milyon Euro.

Gökmen Özcan

Haberin Devamı
YORUM YAZ