MENÜ

Tolunay Kafkas'lı Ankaragücü, 23 yıl sonra yarı finalde!

Ankaragücü, Tolunay Kafkas yönetimindeki ikinci maçında Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'u tarihi bir geri dönüş ile devirmeyi başardı. Kafkas'ın hamleleri, Sarı Lacivertliler'e 23 yıl sonra yeniden yarı finali getirdi.

Tolunay Kafkas'lı Ankaragücü, 23 yıl sonra yarı finalde!

Ankaragücü, teknik direktörlüğe Tolunay Kafkas’ı getirdikten sonra ilk maçında Başakşehir’e 1-0 mağlup oldu. Fakat tecrübeli teknik adam, oynanan oyundan ve takımın gösterdiği gelişimden bir hayli memnun olduğunu belirtti. Bu doğrultuda Başkent ekibi, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Trabzonspor ile kozlarını paylaştı. Kafkas, karşılaşma öncesinde, “Biz kupada gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Full kadro çıktık” yorumunu yaptı. Başkent ekibi, 18 bin taraftarı önünde 1-0 geriye düşmesine rağmen tarihi bir galibiyetin altına imza attı.

Haberin Devamı

Tolunay Kafkaslı Ankaragücü, 23 yıl sonra yarı finalde

En son 2000’de

Bu arada Başkent temsilcisi, son olarak 16 Şubat 2000 yılında Galatasaray ile kupada yarı finalde karşılaşmış ve sahadan 2-0 yenik ayrılmıştı. Sarı-Lacivertliler, dün akşam ise tam 23 yıl sonra yarı finale çıkmanın sevincini yaşadı.

Lamine Diack’ın ilk golü

İkinci yarının başında Djokanovic’in yerine Ankaragücü’nde oyuna giren Lamine Diack, 68’de Zahid’in pasında topu ağlarla buluşturdu. Diack, bir de müsait pozisyonda gol fırsatını kaçırdı. Bu sezon Süper Lig’de 4-1 kazanılan Hatayspor mücadelesinde ağları havalandıran Senegalli futbolcu, kupayla (4. maçı) birlikte toplamda gol sayısını 2’ye çıkardı.

Tolunay Kafkaslı Ankaragücü, 23 yıl sonra yarı finalde

Ali Sowe önce Kartal’ı yıktı şimdi de Trabzon’u!

Ali Sowe... Bu sezon Ankaragücü’nü sırtlayan isimlerden biri oldu. Takımının skor yükünü çeken Gambiyalı santrfor, son 16 turunda Beşiktaş’a attığı golle takımının maçı uzatmalara götürmesini sağlamıştı. 28 yaşındaki oyuncu, dünkü performansıyla da yıldızlaştı. Deneyimli golcü, önce 51. dakikada skoru 1-1’e getiren golü kaydetti. Ali Sowe, 83’te ise takımının 3., kendisinin 2. golünü kaydederek, Bordo-Mavili ekibin fişini çeken isim oldu.

Haberin Devamı

ALI SOWE YARI FİNALİ GETİRDİ

Tolunay Kafkaslı Ankaragücü, 23 yıl sonra yarı finalde

YORUM YAZ