MENÜ

MKE Ankaragücü cephesinden Galatasaray açıklaması! Stadyum değişecek mi?

Eryaman Stadyumu'nun bozulan zemini sonrasında Galatasaray maçının farklı bir stadyumda oynanması gündeme gelmişti. Sarı-Kırmızılılar'ın hocası Okan Buruk, "Federasyon en doğru kararı verecektir" derken, Ankaragücü cephesinden de açıklama geldi.

MKE Ankaragücü cephesinden Galatasaray açıklaması! Stadyum değişecek mi?

Süper Lig'in 26. haftasında önümüzdeki pazar günü MKE Ankaragücü ile Galatasaray kozlarını paylaşacak. Mücadele öncesinde ise Eryaman Stadyumu'nun zemini tartışmalara konu olmuştu. Sarı-Lacivertliler'in sahasındaki kötü zeminin hem pozitif futbolu etkilediği hem de sakatlık riskini artırdığı düşünülürken zorlu maçın da başka bir stadyuma alınması gündeme gelmişti.

Haberin Devamı

Öyle ki dün Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da Başakşehir maçının ardından bu duruma değinmişti. Tecrübeli hoca şu ifadeleri kullanmıştı...

İmaj olarak da bence Türkiye Kupası maçının da o statta oynanması yanlıştı. Gençlerbirliği'nden oyuncuların yaşadığı sakatlıktan daha büyük sakatlıklar da çıkabilir. Ankaragücü'nde Emre Hoca da bir önceki lig maçında zeminin kötülüğünden şikayet etti. Bu oyuncuların birçoğu milli oyuncu. 3-4 ay sonra Avrupa Şampiyonası geliyor. 4-5 milli oyuncumuzdan birinin sakatlık geçirmesi de sıkıntı oluşturur. Futbol Federasyonu bu anlamda da ligin marka değerini koruması gerekiyor. Federasyonun en doğru kararı vereceğini düşünüyorum. Zemin bakıma alındı ama 8-9 günde içerisinde zeminin toparlayacağını düşünmüyorum. Nerede olursa biz oynayacağız. 

Bu tartışmalarla birlikte mücadelenin başka bir stadyumda oynanması konuşulurken Başkent ekibi tarafından da açıklama geldi. Ankaragücü Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin karşılaşmanın farklı bir sahada oynanma olasılığının kapısını tamamen kapattı.

MKE Ankaragücü cephesinden Galatasaray açıklaması Stadyum değişecek mi

'20 bin seyircimizle oynayacağız!'

Aytekin de şu sözleri söyledi 👇

"Zemin çok tartışılıyor. Şunu net bir şekilde ifade etmem lazım. 4-5 gün içinde 3 maç oynandı. Sonra TFF statta denetim yaptı ve denetimden 1 gün sonra Gençlerbirliği-Trabzonspor maçını oynattı. Şu an 9 günlük ara var. Çok ciddi çalışma yapılıyor. O gün sahanın daha ileride olacağı kesin. 4-5 gün içinde 3 maç oynatan ve 1 gün sonra Trabzonspor maçına onay veren TFF! 9 gün ara veren ve her gün bakım yapılan bir stadyum var. Hava şartları da iyi. Bu nasıl bir tartışma konusu oluyor, çok şaşkınız. Bu konunun bir yerlere çekilmesini istemiyoruz. Biz o gün 20.000 seyircimizle Galatasaray'a karşı oynayacağız. Manipüle edilmesini istemiyorum. Tartışmaları anlamıyorum. Biz bu konuyu niye tartışıyor? Şu an en büyük sıkıntılarımızdan biri, futbolun paydaşlarının Türkiye'deki futbolun kurumlarına olan güvenidir. Güvenin zedelenmesini istemiyoruz."

Haberin Devamı

Nasıl Gençlerbirliği ve Trabzonspor futbolcuları o sahada oynadıysa bakımı da yapıldığında Ankaragücü ve Galatasaray çıkıp o sahada mücadele edecektir. Bu konunun tartışılmasını hiç doğru bulmuyorum.

Hüseyin Aytekin: Galatasaray'a karşı kendi sahamızda oynayacağız

MKE Ankaragücü cephesinden Galatasaray açıklaması Stadyum değişecek mi

YORUM YAZ