MENÜ

Ankaragücü Süper Lig'den düştü

110 yıllık çınar ölüm kalım maçında Antalya’ya 1-0 kaybetti. 6 yıllık aranın ardından 2018’de Süper Lig’e dönen Sarı-Lacivertliler, bu sonucun ardından 2019-2020’de düşen ilk takım oldu.

Ankaragücü Süper Lig'den düştü

Galatasaray galibiyetiyle moral bulan Ankaragücü’nün, Antalyaspor karşısında da puan kaybına tahammülü yoktu. İki takım da maçın başında üretken olmakta zorlandı. 8’de Başkent ekibinin savunması uyudu; Jahovic, kaleci Ricardo’yu geçemedi. Sarı-Lacivertliler, 24’te Scarione, 26’da Rivas ile fırsatlar yakaladı. İbrahim Üzülmez’in öğrencileri, devre sonuna kadar atak girişimlerinde bulunsa da etkili olamadı. 57’de Ankaragücü, Pinto’nun ortasında Rivas’ın kafasıyla gole çok yaklaştı. Akdeniz ekibinde 63’te Doğukan’ın müthiş şutunu Ricardo kurtardı.

Haberin Devamı

Ricardo devleşti ama...

Ricardo, 69’da bir kez daha devleşti, Amilton’a geçit vermedi. Sarı-Lacivertliler’de 75’te İlhan, bomboş pozisyonda topu auta gönderdi. 89’da Kitsiou inanılmaz bir pozisyonu harcadı. Sarı-Lacivertliler’in umutları 90+2’de tükendi. Jahovic, Antalya’ya galibiyeti getirdi: 0-1. Başkent ekibi, bu sonucun ardından 2 sezonluk ara sonrasında 1. Lig’e düştü.

YORUM YAZ