MENÜ

Milwall - Derby County maçında ırkçılık karşıtı duruşu yuhaladılar! Colin Kazım Richards...

İngiltere Championship'te 16. hafta mücadelesinde Milwall, son sıradaki Derby County'yi ağırladı. Maç öncesi gerçekleşen saygı duruşunda ise skandal bir olay yaşandı. Maç başlamadan önce yaşanan olayı Derby County'li, bir dönem ligimizde Fenerbahçe ve Galatasaray forması da giyen Colin Kazım Richards da birebir yaşadı.

Milwall - Derby County maçında ırkçılık karşıtı duruşu yuhaladılar! Colin Kazım Richards...

ABD'de yaz aylarında polis şiddeti sebebiyle hayatını kaybeden George Floyd olayının ardından tüm dünyada ırkçılık konusu bir kez daha tartışmaya açılmış ve başta Avrupa olmak üzere ırkçılığın yoğun şekilde görüldüğü coğrafyalarda oynanan futbol maçları öncesinde de bu duruma tepki olarak oyuncular dizlerinin üzerine çökerek "ırkçılığa hayır" demişlerdi. Ancak bugün oynanan Milwall-Derby County maçında günümüzde skandal olarak değerlendirilebilecek bir olay yaşandı.

Haberin Devamı

Oyuncuları ıslıkladılar

Maça başlamadan önce iki takım oyuncularının bazıları dizlerinin üzerine çökerek bazıları ise başlarını eğerek ırkçılığa karşı kısa süreli protesto düzenlediler. Bir dönem ligimizde Galatasaray ve Fenerbahçe forması giyen Colin Kazım Richards da bu oyuncular arasındaydı. Ancak pandemiden sonra ilk kez statlarına kavuşan Milwall'lu taraftarlar bu durumu beğenmediler ve adeta protestoyu protesto ettiler. İngiliz medyasındaki haberlere göre ise özellikle güvenlik güçleri, sosyal medya ve forumlarda yazılanlardan ötürü dün gece bu durumun istihbaratını almışlardı ve bu duruma karşı güvenlik önlemleri de sağlanmıştı.

Kazım da tepki gösterdi

Yuhalamaları duyan Colin Kazım, ardından diz çökmek yerine ayağa kalktı ve yumruğunu bu şekilde havaya kaldırdı.

Haberin Devamı

Milwall - Derby County maçında ırkçılık karşıtı duruşu yuhaladılar Colin Kazım Richards...

Öte yandan Cocu'nun kovulmasından Wayne Rooney'nin oyuncu-teknik direktör yönetiminde yükselişe geçen Derby County de maçı 1-0 kazandı ve son 3 maçında 5 puan almayı başardı.

Az sayıdaki taraftar sosyal mesafeye uyarak maçı izledi

Milwall - Derby County maçında ırkçılık karşıtı duruşu yuhaladılar Colin Kazım Richards...

YORUM YAZ