MENÜ

Milli Takım kadrosuna yeni adaylar!

2022 Fifa Dünya Kupası Elemeleri’nde heyecan şimdilik sona ererken, A Milli Futbol Takımı’nın 3’te 2 yaparak zorlu virajı atlatması tüm Türkiye’de büyük sevinç yarattı. A Milli Takım’a davet edilen oyuncuların her birinin muhteşem performansı göz doldursa da, şans bulamayan oyuncular da sosyal medyada konuşulmuştu. 3 maçta alınan 2 galibiyet 1 beraberlik Şenol Güneş’in kadro seçiminde ne kadar isabetli bir iş yaptığını gösterirken, bir sonraki kadroya dahil edilmesi beklenen bazı isimlerde bulunuyor. İşte A Milli Takım’a dahil olamayan ve bir sonraki Milli takım kamp kadrosuna çağrılması muhteşem oyuncular (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

A Milli Takımımızın 2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde Hollanda, Norveç ve Letonya karşılaşmalarındaki aday kadro ilk başta bazı oyuncuların neden kadroya dahil edilmediğiyle ilgili soru işaretleri yaratsa da, oynanan futbol tüm soru işaretlerini ortadan kaldırdı. A Millilerimiz muhteşem bir performansla 3’te 2 yaparak başladığı Dünya Kupası Eleme karşılaşmalarında EURO 2020 öncesi rakiplerine korku verdi. Taylan Antalyalı ve Halil Akbunar’ın ilk kez davet edildiği Milli Takım kadrosunda şans bulmayı bekleyen başka oyuncular da varken, teknik direktör Şenol Güneş’i EURO 2020 öncesi zor bir karar anı bekliyor. Peki Şenol Güneş’in kadro kurarken tatlı bir telaş yaşayacağı o isimler kimler?

Haberin Devamı

Aytaç Kara: Bu sezon Kasımpaşa formasıyla iyi bir performansa imza atan ve sezon sonunda sözleşmesi biterek transfer yapmasına kesin gözle bakılan 28 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu,iki kez milli formayı sırtına geçirdi. Bu sezon Kasımpaşa formasıyla 28 maça çıkan futbolcu 3 gol asistlik performansıyla öne çıkıyor.

Salih Uçan: Sezon sonunda sözleşmesi bitecek ofansif orta saha oyuncusu 27 yaşındaki Salih Uçan’ın da kadroya alınmaması bir çok kişiyi şaşırttı. Bu sezon 33 maçta 3 gol atıp 4 de asist yapan Salih Uçan kariyeri boyunca 1 kez Milli Formayı sırtına geçirdi.

Berat Özdemir: Trabzonspor’a devre arasında transfer olan ve özellikle 3 sezondur Gençlerbirliği’nde iyi futboluyla Avrupa Takımlarınında radarında olan Berat Özdemir’in de kadroda olamaması özellikle Trabzonspor taraftarlarını şaşırttı. Bu sezon 24 maça çıkan ve 3 gol atan 22 yaşındaki orta saha oyuncusunu uzun vadede Milli Takım’da görmeye kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

Rıdvan Yılmaz: Ergün Penbe - Hakan Ünsal - Abdullah Ercan’dan sonra Milli Takım’ın kanayan yarası olan sol bek problemine ilaç gibi görülen Rıdvan Yılmaz da kadroya dahil edilmedi. 1 buçuk sezondur etkili performansıyla Beşiktaş’ta sol beki Caner Erkin’den alan Rıdvan Yılmaz, Milli Takım’da bunu başaramadı. 19 yaşındaki süratli sol bek oyuncusu Rıdvan Yılmaz, bu sezon 15 maçta 2 asistlik katkı sağladı.

Adem Büyük: Cenk Tosun ve Burak Yılmaz’ın yaşadığı sık sakatlıklar, Enes Ünal’ın formsuz grafiği derken herkes onu Milli Takım’da görmeyi düşünüyordu. İstikrarlı futbolu ve tecrübesiyle Milli Takım rotasyonunda kendisine şans verilmesi düşünülen Adem Büyük de formayı kapamadı. Bu sezon Yeni Malatyaspor formasıyla Süper Lig’de 24 maça çıkan Adem Büyük, 11 gol 2 asistlik performansıyla formayı hak eden isimlerden olmuştu.

Serdar Dursun: Darmstadt forması ile Bundesliga 2’de fırtınalar estiren Serdar Dursun’da Şenol Güneş’in gelecekteki kadro için şans verebileceği isimlerden. Bu sezon 28 maçta 17 gol 8 asistlik devasa bir performansla futboldaki tavan yılını yaşayan golcü futbolcu, verdiği her röportajda milli takım hayalinden bahsediyor.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ