MENÜ

Milli sporcular, Avrupa Şampiyonası'nda tarih yazdı

Estonya'nın başkenti Tallinn'de düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Avrupa Eskrim Şampiyonası Türkiye adına tarihi bir başarı ile son buldu.

Milli sporcular, Avrupa Şampiyonası'nda tarih yazdı

21-28 Şubat tarihlerinde yapılan ve flöre, kılıç ile epe branşlarında toplam 45 sporcumuzun ter döktüğü organizasyonu millilerimiz 1'i gümüş, 3'ü bronz olmak üzere toplam dört madalya ile tamamladı. 

Haberin Devamı

Bireyselde genç kadınlar kılıçta Nisanur Erbil gümüş; genç erkekler kılıçta Tolga Aslan ve yıldız erkekler kılıçta Enes Talha Kalender bronz madalya elde ederken; 'Begüm Alkaya, Damla Demirkol, Nisanur Erbil ve Nil Güngör'den kurulu genç kadınlar kılıç takımı kazandığı üçüncülük ile bugüne kadar elde edilmemiş pek çok Avrupa derecesini aynı şampiyonada Türk eskrim tarihine kazandırmış oldu. Öte yandan yıldız erkek kılıç takımı, Avrupa eskrim sezonunu birinci tamamlayarak, Avrupa Eskrim Konfederasyonu klasman birinciliği kupasının sahibi oldu. 

Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı, kazanılan başarıların çok değerli, anlamlı ve gelecek için ümit verici olduğuna işaret ederek şöyle konuştu: "Geçtiğimiz yıl Sırbistan Novi Sad'da olduğu gibi, bu yıl da Gençler ve Yıldızlar Avrupa Eskrim Şampiyonası'nı başarılı sonuçlarla geride bırakıyoruz. Geçtiğimiz yıl yıldızlarda üç, gençlerde ise yine Nisanur Erbil'in kazandığı gümüş madalya ile dört madalya elde etmiştik. Özellikle bu yıl genç yaş kategorisinde biri gümüş üç madalya kazanarak, şampiyonayı bugüne kadar gençlerdeki en iyi Avrupa derecesini elde ederek tamamlıyoruz. Bu sonuç elbette bizleri hem mutlu ediyor hem de çok gururlandırıyor. Hele ki, deprem felaketiyle sarsılan ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde sporcularımızın aldığı başarılar bizlere bir nebze de olsa umut ve inanç veriyor. Tüm ekibimizi kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum."

YORUM YAZ