MENÜ

Milli kürekçi Cevdet Ege Mutlu, Avrupa şampiyonu oldu

Türkiye Kürek Milli Takımı sporcusu Cevdet Ege Mutlu, Almanya’da düzenlenen U23 Avrupa Kürek Şampiyonası’nda ilk sırayı alarak altın madalyanın sahibi oldu.

Milli kürekçi Cevdet Ege Mutlu, Avrupa şampiyonu oldu

Almanya’nın Krefeld kentinde 26-27 Ağustos tarihlerinde düzenlenen organizasyonda Fenerbahçeli milli kürekçi Cevdet Ege Mutlu ile katıldığı yarışlardan altın madalya ile döndü. Tek çifte kategorisinde mücadele eden Cevdet Ege, dün yapılan ve lider olarak tamamladığı eleme yarışlarını 07.16:12’lik derece elde etmişti. Bugünkü final yarışında ise derecesini yaklaşık 6 saniye daha geliştiren Cevdet Ege Mutlu, 07.10:62’lik derecesiyle birinci oldu ve adını Avrupa şampiyonu olarak yazdırdı.

BAKAN BAK, MİLLİ KÜREKÇİ CEVDET EGE MUTLU'YU TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Almanya'nın Krefeld kentinde düzenlenen U23 Avrupa Kürek Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli kürekçi Cevdet Ege Mutlu’yu yayımladığı tebrik mesajıyla kutladı.

Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Almanya'da düzenlenen U23 Avrupa Kürek Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden milli kürekçimiz Cevdet Ege Mutlu, altın madalya kazanarak bizlere büyük mutluluk yaşattı. Elde ettiği sonuçla tarihi bir başarıya imza atan milli sporcumuz, U23 erkek tek çiftede Avrupa Şampiyonluğu kazanan ilk Türk kürekçimiz oldu. Kendisini canı gönülden kutluyor, bu sonucun elde edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Milli kürekçi Cevdet Ege Mutlu, Avrupa şampiyonu oldu

YORUM YAZ