MENÜ

Mike Ashley "Keşke Newcastle kulübünü satın almasaydım"

Newcastle kulübü sahibi Mike Ashley Newcastle kulübünü satın aldığı için pişman olduğunu fakat takım küme düşerse kesinlikle kulübü satmayacağını açıkladı.

Mike Ashley "Keşke Newcastle kulübünü satın almasaydım"

Mike Ashley "Bugüne kadar İngiliz basınına açıklama yapmayan Milyarder Sports Dırect spor mağazalarının sahini Mike Ashley Rafael Benitezin takımı kümede bırakacak hoca olduğunu ve ona güvendiğini" açıkladı.

Küme düşseler bile kulübü satmama kararından vazgeçmemesini kendisini taraftarlarla evli gibi hissetmesi nedeniyle olduğunu belirtti.

FUTBOLCULARA VE KULÜBE VERDİĞİ MESAJ

Kulübün sahibi Mike Ashley "Ağlayarak benden para istemeyin. Banka hesabımızda para kalmadı. Bütün paramızı futbolculara harcadık. 80 Milyon Pound kaybettik. Mitroviç, Wijnaldum ve Shelvey'yi transfer ettik. Bu konuda kağıt üzerinde herkes hemfikirdi. Banka hesabı ve takımın durumu haricinde.

Şu anda düşme potasındayız. Küme düşersek televizyondan gelecek para 100 Milyon Pound'dan küme düşecek takımlara verilecek olan 37 Milyon Pound'a düşecek. Futbolcu maaşları 80 milyon civarında. Küme düşersek ben kendi hesabımdan kulübe finans sağlamak zorundayım.

2009 senesinde 40 milyon pound verdim. Küme düştükten sonra ilk sezonda küme çıkarak bu açığı kapattık." dedi.

BANKA HESABINIZDA NE KADAR KALDI SORUSUNA CEVABI?

Newcastle'ın sahibine sorulan 'Banka hesabınızda ne kadar kaldı? sorusuna "Kuruş kalmadı. Newcastle kulübü hesaptaki bütün parayı transferlere harcadı.

Newcastle kulübü Mike Ashley'ye 262 Milyon Pound'a patladı. "Bu paranın 133 Milyon Pound'u kulübün eski sahipleri Hall ve Shepherd ailelerine verildi ve kendi hesabımdan faizsiz 129 Milyon Poundu kulübün hesabına yatırdım." sözlerini sarf etti.

"Bugüne kadar yaptığım hiçbir işte para kaybetmedim. Küme düşmemiz felaket olur. Benitez'in mukavelesinde küme düşersek ayrılma maddesi bulunuyor. Ardından futbolcular da satılırsa işimiz zora girer. Ben Benitez'in bizi kümede bırakacağına inanıyorum. Son 8 maç final havasında geçecek." açıklamalarını Mike Ashley sahibi olduğu Sports Direct'in Mansfield binasında gerçekleştirdi.

Edip Adanır - Londra

Haberin Devamı
YORUM YAZ