MENÜ

Uzaktan eğitim nasıl olacak? EBA ile uzaktan eğitim başlıyor...

Uzaktan eğitim süreci resmen başlıyor. Corona virüsü önlemleri gereği okullara ara verilmesiyle uzaktan eğitim süreci başlayacak. İlk dersi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk EBA TV'den verecek. Peki Uzaktan eğitim nasıl olacak? İşte Ziya Selçuk'un merak edilen tüm sorular için yayınladığı video...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan karar ile uzaktan eğitim 23 Mart’tan itibaren TRT-EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yayınlanacak eğitimlerle başlıyor. Corona virüsü önlemleri kapsamında alınan bu karar ile milyonlarca öğrenci eğitimlerini uzaktan alarak eğitimlerine devam edecek. Peki uzaktan eğitim nasıl olacak? Dersler nasıl işlenecek? İşte Ziya Selçuk'tan sürpriz video...

Haberin Devamı

Ziya Selçuk kamera karşısında...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Gençler, ara tatil sona erdi. Yarın sabah 9'da TRT-EBA TV'de hep birlikteyiz, ders başlıyor." dedi. Selçuk, uzaktan eğitim kapsamında yarın TRT-EBA TV ekranlarında yayımlanacak ilk ders için kamera karşısına geçti.

EBA giriş ve hesap oluşturma işlemleri öğrenci ve veliler tarafından sıkça araştırma konusu olmaya devam ediyor. 23 Mart tarihinden itibaren ise uzaktan ve online eğitime geçilecek. Öğrenci ve velilerin bu konuda birçok kaygısı bulunuyor. Peki EBA giriş ve hesap oluşturma işlemleri nasıl yapılır? Uzaktan ve online eğitim hakkında açıklama ne zaman yapılacak?

EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

EBA hesabı olmayan öğrenciler TC kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yapabilecek. Hesabı olmayan öğrenciler ise https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/student.jsp adresi üzerinden EBA hesabı oluştur ekranına tıkladıktan sonra ekranda çıkan güvenlik kodu, TC kimlik numarası, Öğrenci Numarası ve Nüfus Cüzdanı üzerinde yer alan Seri No veya Cilt No girerek üyelik işlemlerini tamamlayabilecek.

Haberin Devamı

Hafta başından itibaren öğrenci ve velilere EBA üzerinden online ve uzaktan eğitim konusunda bilgilendirmeler yapılacak

UZAKTAN ONLİNE EĞİTİM EBA ÜZERİNDEN Mİ YAPILACAK?

23 Mart tarihinde başlayacak olan uzaktan eğitim konusunda tüm bilgiler Eba.gov.tr adresi üzerinden öğrenci ve veliler ile paylaşılacak

EBA Akademik Destek'in özel okullara açılması konusuna bakılacak

Özel okula giden öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) dahil olup olmadıkları sorusu üzerine Selçuk, EBA Akademik Destek Programı'na özel okuldaki sadece 11-12. sınıfların dahil olmadığını, diğer sınıfların tamamının buradan eğitim alabileceklerini belirterek, "O konuyla ilgili de ne yapabiliriz bir bakalım." diye konuştu.

Selçuk, özel eğitim kurumlarına ilişkin bir başka soruya da "Tüm toplumun bir şekilde hareketliliğini azaltmak ve hastalığın yayılımını engellemek için bu tür bir çalışma tedbir listesi hazırlandı. Her bir çocuğumuzun korunması bizim için çok önemli bir vazife, onlar da bu işin içinde." yanıtını verdi.

Haberin Devamı

EBA DERS PROGRAMI!

Milli Eğitim Bakanlığı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında eğitime verilen arada ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilecek uzaktan eğitim ile ilgili ders programını açıkladı. Derslerin 20 dakika süreceğini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilk dersi de kendisi verecek. ‘EBA TV' kanalı adı altında yapılacak uzaktan eğitim programı kapsamında dersler sabah 09.00'da başlayacak. Dersleri kaçıranlar ya da tekrar izlemek isteyenler için ‘EBA TV' de belirli saatlerde tekrarlar yapılacak.

YORUM YAZ