MENÜ

Microsoft Smash.gg'yi satın aldı

Microsoft, beş yıllık eSpor platformu Smash.gg'yi açıklanmayan bir miktar karşılığında satın aldı. Böylece Microsoft, espor alanında dikkat çeken bir adım atmış oldu.

Microsoft Smash.gg'yi satın aldı

Smash.gg resmi web sitesinde yaptığı açıklama ile beş yıllık hizmetin ardından Microsoft tarafından satın alındığını aktardı.

Haberin Devamı

Smash.gg, açıklamasında şu sözleri kaydetti:

“2015’te başladığımızdan beri hedefimiz, insanların oynamayı sevdiği oyunlar etrafında aktif e-spor sahneleri oluşturmaktı. Bugün, mevcut ilişkilerimizi güçlendirmeye ve yeni fırsatları keşfetmeye yardımcı olmak için Microsoft’a katılarak bu yolculukta bir sonraki adımı atmanın heyecanını yaşıyoruz. Smash.gg, tüm oyun topluluklarından turnuva organizatörlerinin kullanabileceği bir self servis e-spor platformu olarak devam edecek.”

Microsoft açıklama yapmadı

Şirket, espor topluluğunda aktif olan amatör oyuncular ve hayranlardan oluşan bir ekip tarafından 2015 yılında kuruldu. Smash.gg, Brawlhalla, Rivals and Aether, Street Fighter V ve Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 gibi oyunları da bünyesine katarak oyun portföyünü büyütmüştü. Smash.gg internet sitesinden her ne kadar bir açıklama yayınlasa da Microsoft henüz resmi bir açıklama yapmadı.

YORUM YAZ