MENÜ

Miami'de işlem tamamlandı!

NBA'de dün gece oynanan üç maç sonunda Doğu ve Batı konferansından birer takım daha konferans yarı finallerine yükseldiler. Miami Heat ve Oklahoma City Thunder aldıkları galibiyetlerle serilerini kazanırken, San Antonio Spurs de seriyi 3-2'ye getirdi.

Miami'de işlem tamamlandı!

MIAMI'DE İŞLEM TAMAM: 97-91
Dün gece Philadelphia 76ers'ı serinin beşinci maçında dördüncü kez mağlup eden Miami Heat, seriyi 4-1 kazanarak konferans yarı finalinde Boston Celtics'in rakibi oldu. Maça iyi başlayamayan Heat, ilk beş dakikada 14-4 geriye düştü. Ancak çeyrek sonuna doğru Chalmers'ın üst üste basketleriyle fark kapandı. Ev sahibi ekip geriden gelerek çeyreği 27-23 önde kapadı. İkinci çeyreğin başında takımlar skor üretmekte zorlandılar. Karşılıklı basketlerle geçilen çeyrek Sixers bir ara öne geçse de devre skoru 45-42 Miami Heat lehine oluştu. Üçüncü çeyreğe Chris Bosh'un sayılarıyla başlayan Heat, Wade ve LeBron'un bulduğu basketlerle son çeyreğe de 72-67 önde girdi. Maçın bitimine 51 saniye kala farkı bir sayıya kadar indiren Sixers, gerisini getiremedi ve Heat Wade'in son iki hücumdaki basketleriyle maçı 97-91 kazandı.

Ev sahibi Heat'te, Dwyane Wade 26 sayı, 11 ribaund ve 7 asist ile çok yönlü bir performanso ortaya koyarken, Chris Bosh 22 sayı ve 11 ribaund ile double double yapan bir başka isim oldu. Mario Chalmers'ın kenardan gelerek 20 sayı ürettiği maçı LeBron James de 16 sayı, 10 ribaund ve 8 asist ile tamamladı. Konuk ekipte Elton Brand ve Andre Iguodala 22'şer sayıyla takımlarının en skorer isimleri oldular.

SPURS'Ü NEAL KURTARDI: 110-103
Grizzlies karşısında seride 3-1 geriye düşerek artık her maça final maçı havasında çıkacak olan Spurs, dün gece oldukça zorlu bir mücadeleyi uzatmada kazanarak seride durumu 3-2'ye getirdi ve umutlandı. Maçın bitimine 1.7 saniye kala Gary Neal'in maçı uzatmaya taşıyan üçlüğü ev sahibine hayat verdi ve Spurs uzatmada rakibinden sadece 6 sayı yiyerek galibiyete uzandı. Maça iki takım da karşılıklı basketlerle başlarken, ilk çeyreğin son iki dakikasında Spurs farkı biraz artırmaya başladı ve ilk çeyrek 20-14 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi. İkinci çeyrekte farkı 15 sayıya kadar çıkaran Spurs, Mike Conley başta olmak üzere Memphis'in ekstra skor bulmasını engelleyemeyince fark biraz kapandı. İlk yarı da 50-42 San Antonio üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda Memphis farkı kapatmaya başladı. Üçüncü çeyreğin bitimine 2:29 kala konuk ekip öne de geçti. Üçüncü çeyreği 68-65 önde bitiren taraf konuk ekip Grizzlies oldu. Son çeyreğin başında da üstünlüğünü koruyan Memphis, San Antonio bir kez skoru eşitlese de son iki dakikaya 90-86 önde girmeyi başardı. Son 37 saniyeye girilirken de 91-90 Memphis üstünlüğü vardı. Maçın bitimine 2 saniye kala Randolph'un serbest atış isabetleri konuk ekibi 97-94 üstünlüğe taşımıştı ama Neal'ın üçlüğü skoru eşitledi ve maç uzatmaya gitti. Uzatmada Parker ve Ginobili devreye girdiler ve uzatma dakikalarını 13-6 önde geçen Spurs, maçı da 110-103 kazandı.

San Antonio Spurs'te Manu Ginobili 33 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, Tony Parker 24 sayı ve 9 asist, Tİm Duncan da 13 sayı ve 12 ribaund ile oynadı. Konuk ekipte gecenin yıldızı Zach Randolph 26 sayı ve 11 ribaund ile double double yaptı. Mike Conley'nin 20 sayı ürettiği maçta Marc Gasol de 11 sayı ve 17 ribaund'luk bir performans sergiledi.

DURANT SERİYİ BİTİRDİ: 100-97
Batı Konferansı play-off serilerinin en erken biten serisinde Oklahoma City Thunder, Durant'ın yıldızlaştığı ve özellikle son dakikaları oldukça çekişmeli geçen mücadelenin sonunda kazanarak seriyi 4-1 yaptı ve turu geçti. Maça iyi başlayan taraf konuk ekip, ilk çeyreğin sonlarında farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Ancak Westbrook ve Durant ikilisi üst üste basketlerle arayı kapattılar ve ikinci çeyreğe 28-25 Denver üstünlüğü ile girildi. İkinci çeyreğin başında tekrar öne geçen Thunder, üstünlüğünü fazla koruyamadı. Skor üstünlüğünün sürekli el değiştirdiği çeyrek 50-50 eşitlikle sona erdi. Üçüncü çeyrek de çekişmeli ve karşılıklı sayılarla geçti. Sefolosha ve Durant Thunder'ı skorda tutan isimler olurken, Denver takım halinde iyi hücum etti. Son çeyreğe 76-72'lik skorla Nuggets önde girdi. Son dört dakikaya 90-82 önde giren konuk ekip, Durant'a takıldı. Kevin Durant son üç dakikada 13 sayı kaydederek takımının geriden gelip, kazanmasını sağladı. Karşılaşmayı 100-97 kazanan Thunder, seriyi 4-1 kazanarak konferans yarı finaline yükseldi.

Maçın yıldızı Kevin Durant, 10'da 2 isabet bulduğu kötü üç sayı yüzdesine rağmen toplamda 27'de 14 isabet bularak 41 sayı üretti ve maçın son dakikalarındaki 14 sayılık performansıyla da Thunder'a galibiyeti getirdi. Ev sahibi ekipte Russell Westbrook 14 sayı ve yedekten gelen James Harden 12 sayı ürettiler. Konuk ekipte ise Arron Afflalo 15 sayıyla en skorer isim olurken, Kenyon Martin 14, Lawson ve Felton da 13'er sayı ürettiler. Thunder bu maçta alışılagelmiş olan hücum performansından ziyade özellikle savunmada fark yaratarak kazandı. Ribaundlarda rakibine 51-38 üstünlük kuran Thunder, ayrıca 14 blokla rakibinden tam 11 fazla blok yaptı.

GECENİN YILDIZI: KEVIN DURANT
Rakip Denver Nuggets, başından sonuna iyi bir oyun sergilediği ve maçın son dakikalarına da galibiyete çok yaklaşarak girdiği anlarda sahneye çıkan Durant, adeta tek başına Nuggets'ı devirdi. Durant maçın son 3:30'luk bölümüne dokuz sayı farkla önde giren Nuggets karşısında tam 14 sayı üretti. Bu 3:30'luk sürede Nuggets takım halinde 7'de 1 isabetle sadece 6 sayı bulabildi. Durant ise 6'da 5 isabetle rakibini play-off dışına itmeyi başardı ve geceye damgasını vurdu.

MAÇ PROGRAMI
02:30 ATLANTA HAWKS - ORLANDO MAGIC (NBA TV)
03:00 NEW ORLEANS HORNETS - LOS ANGELES LAKERS
05:30 PORTLAND TRAIL BLAZERS - DALLAS MAVERICKS

Haberin Devamı

Murat Köse / Fanatik.com.tr

http://www.twitter.com/Murat__Kose

YORUM YAZ