MENÜ

Mesut'un gecesi: 2-0

Şampiyonlar Ligi F Grubu ikinci maçında Arsenal, sahasında ağırladığı Napoli'yi 2-0 mağlup etti. Topçular'ın golleri Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'den (8') ve Giroud'dan(15') geldi. Mesut, bir gol bir asistle gecenin yıldızı oldu.

Mesut'un gecesi: 2-0

1976 senesinden beri çok önemli futbolcuların olduğu Arsenal takımı seyrettim fakat bu akşam ilk yarıdaki Arsenal'i başka bir yere koymak lazım. Arsenal oyuna başladı ve 8. dakikada golü bulana kadar top Arsenal'de kaldı.

Ve Mesut'un ilk golü

8. dakikada Sagna sağdan pasını Giroud'a verdi. Ramsey yerden ortaladı ve Mesut harika bir vuruşla Arsenal'i 1-0 öne geçirdi. Mesut'un takıma katılması ile Flamini'nin çok iyi oynaması Giroud'un arka arkaya gol atması Ramsey'nin hem gol atıp hem de Mesut'la pas trafiği tesadüf değil.

Mesut'un asisti ve 2. gol

Mesut sağ kanattan çizgiye indi pasına Giroud vurdu ve Arsenal 2-0 öne geçti. 22. dakikada Napoli ilk kornerini kullandı. Britos kafayı vurdu ancak netice alamadılar. Oyunu kendi sahasında kabul eden Napoli ilk yarı tek gol pozisyonuna giremedi. Mesut, kıvrak dönüşleriyle ara paslarıyla seyirciyi coşturdu bu akşam Emirates'te. Ramsey gol için her şeyi yaptı. Flamini şansını denedi Reina başarılıydı ve ilk yarı Arsenal'in ezici üstünlüğüyle 2-0 sona erdi.

İkinci yarıda gol yok


İkinci yarıda Arsenal ilk yarıda bıraktığı yerden başladı. 46. dakikada Mesut sağ çizgiye indi, kestiği topa altı pasta Rosicky vuramadı. Arsenal'in ikinci yarıda üst üste yarattığı tehlikeler bir türlü üçüncü golü getirmedi. Napoli seyrettiğim bir takım değil fakat bugün Arsenal karşısında sürklase oldular. Mesut hem kornerleri kullanıyor hem de serbest vuruşları. Her ortası ikinci yarıda tehlike oldu. 70. dakikada Napoli tamamen oyundan düştü ve hiçbir gol tehlikesi yaratamadı.

75. dakikada Mesut'un pasında altı pasta Koscielny'nin vuruşunda top kornere gitti. Arsenal seyircisi ilk Aston Villa maçındaki mağlubiyetten sonra Wenger'e çok yüklenmişti. Bu akşam tempo halinde 17 senedir takımın başındaki hocalarına büyük sevgi gösterisi yaptılar.

Neticede maçtan önce herkesin merakla beklediği Napoli, Arsenal karşısında takım olarak hiçbir direnç gösteremedi. Mesut'u alkışlamak yerine kız arkadaşlarıyla ve çiğnediği sakızla uğraşmasak daha iyi olur gibime geliyor.

Cumartesi Fulham-Stoke City maçında buluşmak üzere Emirates'ten selamlar sevgiler

Edip Adanır

ARSENAL:

Haberin Devamı

Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Rosicky (Wilshere - 63'), Arteta, Mesut, Giroud, Ramsey (

Monreal - 88'), Flamini, Gibbs

NAPOLİ: Reina, Britos, Albiol (Fernández - 83' ), Callejon (Zapata - 77'), Mesto, Hamsik, Zuniga, İnsigne, , Behrami, İnler, Pandev (Mertens - 61')

YORUM YAZ