MENÜ

Mert Hakan Yandaş... Sivas'tan Türk futboluna

Samet Aybaba, yabancıya değil Menemen’den gelen Mert Hakan Yandaş’a güvendi. Başarılı oyuncu ise Antalya kampından altliglere mesaj gönderdi: Sivasspor beni çekip aldı, hayallerimi gerçekleştiriyorum. Hedef koyarsanız başarırsınız. Altliglerde çok yetenekli oyuncular var yeter ki güvenilsin.

Mert Hakan Yandaş... Sivas'tan Türk futboluna

Sivasspor’un sezon başında Menemen Belediyespor’dan kadrosuna katıp şans verdiği Mert Hakan Yandaş, FANATİK’e konuştu. Söze Sivasspor’a geliş sürecinden başlayan 23 yaşındaki oyuncu, “Samet hocanın yerli oyunculara ve gençlere bakışı çok farklı. Kaleci hocamız Yılmaz hocanın aracılığıyla beni takıma kazandırdı. Sivasspor sayesinde Süper Lig’e geldim. 4 sene altliglerde oynadım. Çok yetenekli oyuncular var. Ancak yayınların olmaması, takımların izleme komitelerindeki problemler birçok genç yeteneğin önünü kapatıyor bu anlamda. Yabancı serbestliği de aşağıya bakmayı engelliyor. Zaten bence yabancı kuralının tek sıkıntısının bu olduğunu düşünüyorum. Aşağıdan yukarı gelmek artık daha zor. Ben Sivasspor’da altligleri temsil ediyorum. Eğer aşağıya doğru bakılırsa altliglerden birçok oyuncu gelecektir. Benim gibi, benden daha iyi çok futbolcu gelecektir Türk oyunculara güvenilirse...” dedi ve ekledi:

‘İş hocada bitiyor’

Burada en önemli koz teknik direktörlerin elinde. Sivasspor’da bu sezon 13 maç oynadım, hepsi de birbirinden önemli maçlardı. Hocamın bana güvenmesiyle oldu bu. Her şey hocalarda ve kulüplerin bakış açısında. Bundan önce de birçok Süper Lig takımıyla adım geçmişti. Ancak çekip alan olmamıştı, bu riski Sivasspor aldı.

Mert Hakan Yandaş... Sivastan Türk futboluna


‘Pes etmesinler’

Türk oyuncular olarak çok çabuk pes etme özelliğimiz var. Son 4-5 yılda belki 4-5 oyuncu altliglerden direkt Süper Lig’e gitmiştir. Bu da heves kırıyor. Ne yazık ki her şey skora bağlı. Skor yapmazsanız sizi görmeleri zor. Altliglerdeki oyuncu arkadaşlarıma bu açıdan tavsiyem; hayallerinden asla vazgeçmesinler. Çünkü çok çalışınca bir şekilde o hayalinize ulaşabiliyorsunuz. Hedefin ve hayalin olmazsa geri gitmeye başlıyorsun ister istemez. Ben futbola başladığımda hep sezon sezon hedef koymuştum. Altınordu izleme komitesi olarak bu işi en iyi yapan takımlardan biri.

‘Emre Belözoğlu müthiş karakter’

Süper Lig’deki en güzel anım Emre Belözoğlu ile geçti. Başakşehir’le oynarka maç içerisinde Emre abiden formasını istedim. O da 2 kişiye söz verdiğini söyledi. Üzülmüştüm ama maç bitince flaş röportajdayken bana formasını getirdi. Çok sevinmiştim. Orada onun nasıl karakterde bir futbolcu olduğunu bir kez daha anladım. Saha içinde de bizimle diyaloğu çok iyiydi. Türk futbolunu bir yere taşımış, gelmiş geçmiş en büyük oyunculardan biri bana göre. Her ne kadar bazen sinirlerine hakim olamasa da onun gibi bir oyuncuya karşı oynamak çok değerliydi benim için.

‘Futbolcu her zaman sahada yer almalı’

Futbolcuların oynamadan gelişemeyeceğini biliyorum. Lig ayırt etmeden oynayacağı kulüplerde olmalı oyuncular. Sahada olmalı oyuncu her zaman. Süper Lig’e geldiğimde ilk hedefim süre bulmaktı. Yazın tatil bile yapmadım. Özel hocayla 1.5 ay çalıştım. Sivas kampına hazır bir şekilde gelmiştim.

Mert Hakan Yandaş... Sivastan Türk futboluna


‘Sivasspor’la Avrupa uzak değil’

Takımımızda bir sürü ligden bir sürü oyuncu var. Birbirimize alıştıktan sonra çok iyi oynamaya başladık. Bu bizi puan olarak da iyi bir noktaya taşıdı. Keyif almaya bakıyoruz, keyif aldıkça da yukarıya daha çok yaklaşıyoruz. İlk 10 içinde olmaktı hedefimiz. Şimdi Avrupa neden olmasın diye bakıyoruz.

‘Hedefim yurt dışına gidebilmek’

Hedefim Türkiye değil, bir an önce Avrupa’ya gitmek. Bunu yapan arkadaşlarımız var. Ben de bu yoldan gitmek istiyorum. Kaliteli yabancılar geldiği sürece ligin kalitesi de yükseliyor. Mesela Kone bize sürekli bir şeyler anlatıyor. Böyle yabancılara kimse bir şey diyemez.

ÖMER NECATİ ALBAYRAK

Haberin Devamı
YORUM YAZ