MENÜ

Mersin, Gymnasiade'ye de aday

Haziran ayında Mersin'de yapılacak 17'nci Akdeniz Oyunları'nın koordinatörü Bekir Korkmaz, tesislerde incelemelerde bulunurken Mersin'in 2016 Gymnasiade'ye aday olduğunu da açıkladı.

Mersin, Gymnasiade'ye de aday

Bekir Korkmaz, Erdemli İlçesi'ndeki atış poligonu inşaatı, Kızkalesi Beldesi'ndeki plaj voleybolu alanı ve Mersin'deki Servet Tazegül Spor Kompleksi, Mersin Stadyumu, tenis kompleksi ve Akdeniz Köyü inşaat alanını gezdi. Tesislerin büyük bir kısmını Nisan ayı sonu itibariyle teslim alacaklarını açıklayan Bekir Korkmaz, inşaatın yüzde 90 oranında tamamlandığını belirtti şöyle dedi:

"Bu oyunlar Mersin'e, ortalama 350-400 milyon lira civarında bir tesis bırakıyor. Tesis problemimiz yok. Stadyumda bir yüklenici değişikliği oldu, 7 gün 24 saat çalışılıyor. Hedefe doğru hızla ilerliyoruz. Mersin Valiliği, Mersin Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'den istediğimiz desteği aldık. Büyük finale doğru hızla ilerliyoruz."

"MERSİN GYMNASIADE'YE ADAY"

Bekir Korkmaz, Mersin'e kazandırılan tesislerin amaca uygun kullanılabileceğini sorusu üzerine daha sonra kullanılması için çalışmaların başladığına dikkat çekere şunları söyledi:

"2016 yılında uluslararası Gymnasiade organizasyonu var. Yüzme, atletizm, jimnastik branşlarının bir arada olduğu bir etkinlik. Organizasyonun en büyük adayı Mersin. Ayrıca 2019 Summer Universiade için de Mersin'in adaylığı gündemde. Mersin'in uluslararası spor organizasyonlarına sürekli olarak ev sahipliği sağlanması için yerel yönetim ve siils toplum kuruluşlarına büyük görev düşüyor. Türkiye, çok büyük, hacimli organizasyonları yönetebilecek bir yeteneğe sahip bir ülke."

Haberin Devamı
YORUM YAZ