MENÜ

Merrell Belgrad Ultra Trail 2023 başlıyor

Sporculara unutulmaz bir yarış deneyimi sunmak üzere her kesimden ve her yaştan koşu severi buluşturmaya hazırlanan Merrell Belgrad Ultra Trail için geri sayım başladı.

Merrell Belgrad Ultra Trail 2023 başlıyor

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2023 takvimlerinde yer alan ve Merrell Türkiye’nin isim sponsoru olduğu yarış, Yapı Kredi Step’in ana sponsorluğu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul ve Boğaziçi Yönetim’in destekleri ile hayata geçirilecek. Honda’nın parkur güvenlik, Grab’in forma ve Adım Adım’ın sosyal sorumluluk sponsorluklarını üstlendiği Merrell Belgrad Ultra Trail 2023’te koşucular, 4 farklı yarış seçeneğinden dilediklerini seçebilecek. Yalnızca Türkiye’den değil, birçok farklı ülkeden sporcuya ev sahipliği yapması beklenen organizasyonda Merrell Belgrad Ultra Trail (60 km), Merrell Belgrad Medium Trail (30 km), Merrell Belgrad Short Trail (15 km), Merrell Belgrad Fun & Run (5 K) olmak üzere 4 farklı parkur yer alacak.

Haberin Devamı

“İstanbul’da Her şey güzel, ama spor yapmak çok daha güzel”
Merrell Belgrad Ultra Trail için 6 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilen basın toplantısında ilk hedeflerinin İstanbulluları harekete geçirmek olduğunu ileten İBB SPOR İSTANBUL Pazarlama Müdürü Ebru Derindere “Daha aktif bir şehir, daha sağlıklı ve daha mutlu İstanbullular demek. İBB SPOR İSTANBUL olarak ilk amacımız 16 milyon İstanbulluyu harekete geçirmek, daha sağlıklı ve mutlu olmalarını sağlamak. Bu hedefle, İstanbul’daki spor aktivitelerine destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Özellikle de İstanbul’u dünyaya tanıtan, gizli kalmış yerlerini hem İstanbullularla hem de tüm dünyayla tanıştıran spor etkinlikleri bizim için çok değerli. Kuzey ormanları şehrimizin en kıymetli hazinelerinden. Bu bölgede yapılan spor etkinliğini hem spora yapılan yatırım hem İstanbul’un tanıtımı hem de İstanbullulara tanınan güzel bir imkan olarak değerlendiriyor, bu işin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

“İstanbul’a olağanüstü bir yarış kazandırmayı hedefliyoruz”
Ülkemizde patika koşusuna ilgi gösteren kişilerin artmasında öncü konumunda olduklarını belirten Olgar Genel Müdürü Barış Andırınlı “İlham veren ve ruhunu doğadan alan markalarımız, güçlü ve yaygın mağaza ağımız, dinamik ve heyecanlı ekibimiz ile 34 yıldır dünyaca ünlü markaların ürünlerini spor tutkunları ile buluşturmayı sürdürüyoruz. Şirket kodlarımıza ve ruhumuza uygun, çeşitli sponsorluk anlaşmalarımız ve iş birliklerimiz ile Türkiye’de birçok yarışa ve sporcuya destek olmaya büyük bir heyecanla devam ediyoruz. Merrell Belgrad Ultra Trail yarışı, bizim ve patika koşusu için çok önemli bir eşik. İstanbul’a olağanüstü bir yarış kazandırmayı, İstanbulluları ve diğer spor severleri daha önce görmedikleri doğal güzelliklerle buluşturmayı hedefliyoruz.

Merrell Belgrad Ultra Trail kar amacı gütmeyen bir etkinlik. Tüm odağımızı koşucular için en iyi deneyimi yaratmaya veriyoruz. Bu kapsamda en iyi ürünleri ve ödülleri koşucularla buluşturuyoruz. İlk senemiz olmasına rağmen 1660 gibi rekor bir katılımla kayıtları kapattık, gelecek sene 3000 kişiye dokunabileceğimizi öngörüyoruz. Etkinliğimizi gelenekselleştirmek en öncelikli hedefimiz. Daha ilk senemizde bu kadar büyük bir başarıya ulaşmamızı sağlayan tüm destekçilerimize gönülden teşekkür ediyoruz.

Haberin Devamı

Bu yarışın bizim için duygusal bir yanı da bulunuyor. Bir doğa sporları firması olarak önemli bir sorumluluk taşıyoruz. Doğada spor amacıyla daha fazla bulunmayı özendirmek istiyoruz. Ormanların hepimiz için ne kadar önemli olduğunun altını çiziyoruz.”

Festival tadında bir koşu etkinliği
Doğa, spor ve eğlenceyi birleştirmeyi hedefleyen Merrell Belgrad Ultra Trail 2023, yoga, zumba, pilatesin yanında bootcamp, crossfit, Survivor parkuru, bisiklet turu gibi birçok spor etkinliğini bünyesinde barındırıyor. DJ performansı ve konserlerle coşku dolu bir eğlenceye sahne olacak Merrell Belgrad Ultra Trail 2023, çocukların keyif alacakları içerikleri de ihmal etmiyor. Kapsamı, check pointleri ve expo alanı ile de fark yaratacak bu festival, şehrin içinde ama şehirden bir o kadar uzakta bir deneyim yaşamak isteyen her yaştan ve her seviyeden sporseveri 8-10 Eylül 2023 tarihlerinde Kemerburgaz Kent Ormanı’na bekliyor.

Haberin Devamı

Ünlü atlet de yarışacak
Binden fazla sporcuyu bir araya getiren Merell Belgrad Ultra Trail, aynı zamanda uluslararası sporcuların da katılımı ve rekor denemelerine sahne olacak. 2021 yılından itibaren patika koşusu dünyasının öne çıkan yarışlarında sahip olduğu önemli derecelerle dikkat çeken ve en son Andorra’da gerçekleştirilen Merrell Mountain Festival yarışında 1. olan İspanyol Merrell atleti Roger Comellas da 30K parkurunda sınırlarını zorlayacak.

Sporcular için fidan bağışı yapılacak
Merrell Belgrad Ultra Trail, aynı zamanda Kuzey Ormanları’nın korunmasına dikkat çekmek hedefiyle hayata geçiriliyor. Ülkemizde meydana gelen yangın felaketlerinin ardından doğanın kalbi ormanların korunmasına dikkat çekmek amacıyla, TEMA Vakfı aracılığı ile Sivas Çevrecik Ağaçlandırma Sahası’ndaki Umut Ormanı’na, her bir Merrell Belgrad Ultra Trail koşucusu adına ikişer adet fidan olmak üzere toplam 3.000 adet fidan bağışlanacak.

Haberin Devamı

Kurumsal takımlar sınırlarını zorlayacak
Merrell Belgrad Ultra Trail kurum çalışanları için de eğlence, rekabet ve spor dolu bir içerik sunuyor. Kurumlar, oluşturacakları 10’ar kişiden oluşan takımlarla 5K parkurunda gerçekleşecek Team Race yarışına katılarak hem kurumlarını temsil etme hem de ekipler arasındaki dayanışmayı ve kurum içi iletişimi güçlendirme imkanı bulacak.

En zengin yarış kiti ve en yüksek ödüller
Merrell Belgrad Ultra Trail katılımcıları gıda, ekipman, tekstil, sosyal platform gibi birçok kategorideki hediye çeklerinin yanında buff, çorap ve gıda gibi temel ihtiyaçların yer alacağı zengin bir yarış kiti ile koşuya hazırlanacak. Aynı zamanda genel klasman kürsü ödülleri ile patika koşularında bir ilke imza atacak olan Merrell Belgrad Ultra Trail kazananları toplamda 350.000 TL değerinde ödülün sahibi olacak.

YORUM YAZ