MENÜ

Memphis tarih yazdı!

NBA'de play-off ilk tur maçları tamamlandı. Yarışta geriye kalan son sekiz takım ve eşleşmeleri de belli oldu. Üst tura son bileti alan Memphis Grizzlies ise play-off'a ilk sıradan giren San Antonio Spurs'u 4-2 eleyerek tarihi bir başarıya imza attı.

Memphis tarih yazdı!

Memphis, takım tarihinde bu seriye kadar play-off maçı galibiyeti bulunmayan bir takımken, daha serinin ilk maçında aldığı galibiyetle kendi adına bir ilki başardı. Dün gece oynanan maç sonunda ise Batı liderini eleyerek hem takım tarihine hem de NBA tarihine geçecek bir başarıya imza attı. NBA play-off tarihinde 60 galibiyetin üstünde play-off'a girerek ilk turda elenen sadece beş takım bulunuyordu. 1973'te ve 1981'de Milwaukee Bucks 60'ar galibiyetle girdiği play-off ilk turunda elendi. 1995'te Utah Jazz 60 galibiyetle girdiği play-off'un ilk turunda Houston Rockets'a elendi. Yine 1994 yılında Seattle SuperSonics Nuggets'a elendi. En son olarak da 13 yıl aradan sonra Dallas Mavericks, fırtına gibi estiği normal sezonu 67 galibiyetle bitirerek Batı lideri unvanıyla girdiği play-off'ta zar zor 8. sırayı alan Golden State Warriors'a elenerek şok yaşamıştı. Bu sezon ise ligi 61 galibiyetle tamamlayarak, tarihinde dört şampiyonluğu bulunan Batı lideri San Antonio Spurs, play-off'a yabancı, kimsenin şans tanımadığı, ancak bir ya da iki maç kazanabileceğini tahmin ettiği Memphis Grizzlies karşısında duvara çarptı ve tahminlerin tersine sadece Spurs iki maç kazanabildi.

Haberin Devamı

Seriyi beşinci maçta San Antonio deplasmanında bitirme fırsatı da eline geçen Memphis, Gary Neal'ın mucize üçlüğüyle uzatmaya giden maçı kaybetmişti. Altıncı maç Memphis'in evi FedExForum'da oynandı. Maça 14-2'lik seriyle başlayan Grizzlies, daha ilk dakikalardan rakibine mesajı verdi. Spurs çeyrek sonuna doğru farkı biraz eritti ve ilk 12 dakikalık bölüm 24-16 Grizzlies üstünlüğü ile sona erdi. İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle geçilirken, Memphis arayı biraz açmaya başlayınca Spurs farkı kapattı ancak bir türlü öne geçemedi. İlk yarı da 46-43 Memphis üstünlüğü ile sona erdi. Üçüncü çeyrekte de Memphis farkı açamasa da üstünlüğü rakibine kaptırmadı ve son çeyreğe 70-66 Grizzlies üstünlüğü ile girildi. Son çeyrekte Parker ve Ginobili ile etkili olmaya çalışan Spurs, Zach Randolph'a takıldı. Bu çeyrekte 17 sayı üreten Randolph, Grizzlies'ı 99-91'lik galibiyete taşıdı.

Haberin Devamı

Ev sahibi ekipte özellikle son çeyrekteki performansıyla Zach Randolph maçın yıldızı oldu. Randolph, 31 sayı ve 11 ribaund ile galibiyette önemli rol oynadı. Marc Gasol 12 sayı ve 13 ribaund ile double double yaparken, yedekten gelen Greivis Vasquez 11 sayı üretti. San Antonio Spurs'te ise Tony Parker 23 ve Manu Ginobili 16 sayı ile öne çıkan isimler oldular. Tim Duncan 12 sayı ve 10 ribaund ile double double yaptı.

Murat Köse / Fanatik.com.tr

http://www.twitter.com/Murat__Kose

YORUM YAZ