MENÜ

Meltem Hocaoğlu Akyol ve Uğur Aktaş Avrupa şampiyonu, Eda Eltemur, Avrupa üçüncüsü

Hırvatistan’ın Porec kentinde devam eden 55. Avrupa Karate Şampiyonası’nda milli sporcular, 2 altın ve 1 bronz madalya kazandı. Kumitede kadınlar 68 kiloda Meltem Hocaoğlu Akyol ve erkekler 84 kiloda Uğur Aktaş, Avrupa şampiyonu oldu. Kadınlar 68 kiloda Eda Eltemur, Avrupa üçüncülüğü elde etti.

Meltem Hocaoğlu Akyol ve Uğur Aktaş Avrupa şampiyonu, Eda Eltemur, Avrupa üçüncüsü

Hırvatistan'ın Porec düzenlenen Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nın dördüncü günü sabah seansında milli karateciler iki altın ve bir bronz madalya elde etti. Kadınlar kumite +68 kiloda Meltem Hocaoğlu Akyol ve erkekler kumite 84 kiloda Uğur Aktaş Avrupa şampiyonu olurken, kadınlar kumite 68 kiloda Eda Eltemur üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Haberin Devamı

+68 kiloda finale çıkarak Tokyo 2020 vizesi alan Meltem Hocaoğlu final maçında Bulgar Aleksandra Stubleva ile karşılaştı. Rakibini 1-0 mağlup eden Akyol, Porec'te kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Erkekler kumite 84 kiloda Tokyo 2020'de mücadele edecek Uğur Aktaş, Hırvatistan'da dördüncü kez Avrupa şampiyonu oldu. Final maçında Azeri Panah Abdullayev'i bitime altı saniye kala aldığı puanla 2-1 yenen Aktaş, 2016, 2017 ve 2019'dan sonra bir kez daha Avrupa'nın zirvesine çıktı.

EDA ELTEMUR İLK KEZ

Kadınlar kumite 68 kiloda şanssız bir şekilde finali kaçıran Eda Eltemur, üçüncülük maçında Bosna Hersekli Ivona Cavar'ı 3-0 mağlup ederek büyükler kariyerinin ilk Avrupa Şampiyonası madalyasını kazandı.

Haberin Devamı

Kadınlar kumite 61 kilo üçüncülük maçında Slovak Ingrida Suchankova karşısında bitime altı saniye kala 1-0 önde olan Merve Çoban diskalifiye olarak maçı kaybetti ve Avrupa Karate Şampiyonası'nı beşinci sırada tamamladı.

YORUM YAZ