MENÜ

Mehmet Yıldız: Şampiyon Mersin

Mersin İdmanyurdu'nun tecrübeli golcüsü Mehmet Yıldız, FANATİK.com.tr'ye iddialı açıklamalar yaptı.

Mehmet Yıldız: Şampiyon Mersin

Mehmet Yıldız... Futbola 1991 yılında Tigemspor’da başladı. Profesyonelliğe ilk adımı 2000 yılında Sivasspor’da attı. O dönem kulüpte ikinci başkanlık görevini yürüten Adem Koçak’ın tavsiyesiyle Kırmızı-Beyazlı takıma kazandırıldı. Yiğidolar’ın Süper Lig’de fırtına gibi estiği dönemde Mehmet de kariyerinde zirveye çıktı. 4 büyüklerin yanı sıra yurtdışından da teklifler aldı. Ancak o ülkede kalmayı tercih etti, yaşadığı şanssız sakatlıklar performansını olumsuz yönde etkiledi... Eskişehirspor ve Kardemir Karabükspor’da beklentilere cevap veremedi. Ardından yeni bir maceraya yelken açtı Mehmet Yıldız, Süper Lig’e veda eden Mersin İdmanyurdu’nun yolunu tuttu. Bu sezon Kırmızı-Lacivertli formayla çıktığı 13 lig maçında 6 gol attı ve 9 asist yaptı. 33 yaşındaki forvet, kendisine ‘bitti’ diyenlere en büyük cevabı sahada verdi.

MEHMET YILDIZ İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı

‘Fazla katkı sağlayamadım’

Sivas’tan ayrılmasına rağmen Yiğidolar’la özdeşleşen ve şimdiki takımı Mersin İdmanyurdu’nda da 58 numaralı formayı terleten Mehmet, hedeflerini, beklentilerini tek tek anlatı. İşte Mersinli Mehmet Yıldız’ın düşünceleri: Maddi sıkıntı her kulüpte olduğu gibi burada da var. İlk yarının büyük bir kısmında maddi sıkıntılar yaşadık ama başkanımız ilk yarının bitmesiyle bir kısmını çözdü. Tabi tüm sıkıntılar bitti diyemeyiz, daha kuvvetli bir yönetimle sıkıntıların biteceği söyleniyor. çok kaliteli bir kadroya sahibiz ve şampiyon olmak istiyoruz. Ben sezon başı kampına sakatlığım olduğu için katılamadım. O yüzden takıma fazla katkı sağlayamadığımı düşünüyorum, keşke daha fazla katkım olabilseydi.”

Mehmet Yıldız, ilerleyen yaşına rağmen idmanlarda gösterdiği performansla gençlere taş çıkartıyor.



Devler peşindeydi


Sivasspor formasıyla altın çağını yaşadığı dönemde Galatasaray ve Trabzonspor’dan cirdi teklifler aldığını belirten 33 yaşındaki santrfor, yurtdışında da Olympiakos ve Monaco olmak üzere birçok takımın listesine girdiğini dile getirdi.

‘Taraftarımız bir harika’

Futbolu yeni bırakmış ve genç jenerasyon olarak tabir edilen teknik adamlarla daha iyi anlaştığını belirten tecrübeli krampon, şu ifadeleri kullandı: “Bülent Uygun, Bülent Korkmaz ve Hakan Kutlu örneklerini verebilirim. Bu teknik adamlarla çalışmaktan çok keyif aldım. Hakan Hoca hem genç, hem hırslı, hem de ideali olan bir teknik adam. Bu da takıma yansıyor. İleride çok daha başarılı olacağını düşünüyorum. Taraftarımız bizim itici gücümüz. Kötü oynadığımız maçlarda bile bizi destekliyorlar. En yakın örneği ise Samsunspor mücadelesi. Çok enteresan bir maçtı. Bir futbolcu böyle bir maçı kariyerinde bir kere oynar ya da oynamaz. Devreyi 3-0 mağlup kapattık, soyunma odasında Hakan hocamız bizi inanılmaz motive etti. Akabinde sahaya çıkıp ekstra efor sarf ettik ve müthiş bir zafere imza attık.”

K. Gökhan Özdamar

YORUM YAZ