MENÜ

Mehmet Topal, dibe vurdu, zirveyi buldu

Mehmet Topal için sezonun ilk yarısı son derece ilginç geçti. Uzun süre kulübeye mahkum kalan, istenmeyen adam ilan edilen tecrübeli oyuncu, ardından 11’e döndüğü ve attığı gollerle kurtarıcı oldu.

Mehmet Topal, dibe vurdu, zirveyi buldu

Mehmet Topal, 2012 yılında Valencia’dan transfer edilmişti. Başarılı orta saha oyuncusu, geldiği günden beri Fenerbahçe’nin en istikrarlı isimleri arasında yer aldı. Görev yaptığı her teknik adamın vazgeçilmezi oldu. Taa ki bu sezona kadar... Tecrübeli oyuncuyu ilk döneminde Fenerbahçe’ye transfer ettiren isim olan Aykut Kocaman, sezon başında öğrencisine 11’de şans verdi. Ancak performansından memnun kalmayınca tercihini Ozan Tufan’dan yana kullandı.

Fenerbahçe’nin peş peşe Kayseri ve Osmanlı beraberlikleri almasıyla girdiği krizde Mehmet Topal’la ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Topal’ın kulüp içinde istenmeyen adam olduğu, kadro dışı bırakılacağı öne sürüldü. Ancak başarılı futbolcu bunlara kulağını tıkadı.

Saha dışında da etkili

12. haftadaki Sivas mücadelesiyle birlikte 11’e dönen Topal, her geçen maç performansını artırdı. Topal, son iki haftada ise kurtarıcı oldu. Önce Karabük karşısında 1 gol atıp 1 de asist yapan deneyimli futbolcu, Konya deplasmanında da beraberliği getiren golü kaydetti. Mehmet Topal başarılı performansının yanı sıra 6 maçta 16 puan toplanan süreçte yaptığı konuşmalarla Volkan Demirel’le birlikte takımı ayağa kaldıran isimlerden biri oldu.

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ