MENÜ

Mehmet Demirkol'dan çarpıcı yorum! Ligler ne zaman başlamalı?

Süper Lig'in başlayacağı tarih futbol tutkunları tarafından merakla araştırılıyor. Şampiyonluk yarışı kızışırken yayılan virüs salgını nedeniyle verilen ara Süper Lig'de kritik maçların oynanamamasına neden oldu. Yazarımız Mehmet Demirkol, Süper Lig ve TFF 1 Lig'in ne zaman başlamasının doğru olacağı, hangi koşulda ve nerede oynanması gerektiği konusundaki görüşlerini aktardı.

Süper Lig'de yeni sezon (2020-2021 sezonu) ne zaman başlayacak? İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüs salgını sebebiyle Süper Lig'de 2019-2020 sezonuna ara verilmişti. Peki gelecek sezonun planlaması nasıl yapılacak ve lig ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

Gazetemiz yazarı Mehmet Demirkol, konuya ilişkin görüşlerini aktardı.

En uygun seçeneğin liglere Ağustos-Eylül gibi başlanması olduğunu belirten Demirkol, "Hollanda, Belçika ve Fransa ligleri iptal etti. Çok erken ve saçma bir yaklaşım. Acelenin sebebini anlamıyorum. Tabii UEFA’nın Ağustos’a kadar ligleri bitirin baskısı da buna yol açıyor. Hollanda’da mevzu mahkemeye taşındı bile.

Halbuki en doğrusu salgının seyrini izleyip bir karar vermek. En uygun seçenek acele etmeden bekleyip her şey yolunda giderse Ağustos - Eylül gibi kaldığı yerden ligleri tamamlamak. Önümüzdeki sezonu ise daha sıkışık bir takvimde hızlı oynamak.

"Haziran ortasında takımlar hazır olmayabilir"

Ligi ortasında iptal etmek ve sezon boyunca kazanılan başarıları yok saymak yerine, önümüzdeki sezonu baştan planlamak daha adil… Herkes kuralını bildiği bir oyunu oynar böylece.

Haberin Devamı

Bizim planı uygulamak da kolay olmayacak tabii. Özellikle yabancı oyuncusu fazla olanlar için. Dışarıda olanlar ne zaman gelip 14 gün karantinayı tamamlayacak? İçeride olanlar memleketlerine gitmek için kontratlarını iptal etmek isteyebilir. Özelikle mali sıkışıklık sebebiyle maaşlar tam ödenemezken… Dolayısıyla 6 haftalık bir çalışma lazımken haziran ortasında takımların hazır olması kolay olmayabilir.

"Maçlar İstanbul ve çevresinde oynanmalı"

Maçların İstanbul ve çevresinde oynanması gerektiği söyleyen Mehmet Demirkol, "Her şey yolunda giderse maçların seyircisiz oynanması da kesin gibi. Bu durumda tek bir merkezde oynamak daha mantıklı. Bunun için ideal olan İstanbul ve çevresi. Yani İstanbul, Bursa Kocaeli civarında 20’ye yakın stat var. Ve Süper Lig ve TFF 1. Lig için ideal olan bu.

Hakkaniyet sağlanması için takımların, maçlarını kendi evinde oynamamasına dikkat etmek yeterli olur. İklim açısında ise Temmuz zorlayıcı olacaktır. Buna hiç kuşku yok. Dediğim gibi acele etmek yerine Ağustos’u beklemek daha mantıklı." ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZ