MENÜ

McLaren: Bahreyn'de pist üstünden geçen görevli endişe vericiydi

McLaren F1 takım patronu Andreas Seidl, Bahreyn GP'de Lando Norris'in yaşadığı korkunun ardından pist üstünde karşıdan karşıya geçen görevlilerin asla olmaması gerektiğini söyledi.

McLaren: Bahreyn'de pist üstünden geçen görevli endişe vericiydi

Yarışı 3. sırada tamamlamaya doğru ilerleyen Sergio Perez'in yarışın bitmesine 2 tur kala yolda kalmasının ve aracın alevler içerisinde kalmasının ardından yangın söndürme ile görevli bir kişi, karşıdan karşıya geçti. Tam o esnada Norris geliyordu ve tehlikeli bir durum yaşandı. Görevliyi gören Norris, telsizden bağırarak şaşkınlığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Norris, "Pistte karşıdan karşıya geçen lanet olası bir adam var. Gördüğüm en cesur adam." demişti.

F1, bu tür durumların tehlikesinin farkında. 1977 Güney Afrika GP'de Tom Pryce, yangın söndürme tüpünü taşıyan görevliye çarparak yaşamını yitirmişti.

Seidl, FIA ve F1 Yarış Direktörü Michael Masi'ye bu tür sıkıntıları aşma yolunda gereken her şeyi yapacakları konusunda inandığını söyledi.

Seidl, "Telsizde Lando'nunki gibi yorumlar duymak açıkçası endişe verici. Bu kesinlikle olmaması gereken bir şey. Ancak bu aynı zamanda bu konuyu FIA ile kapalı kapılar ardında analiz etmemiz önemli."

"Michael'in bunu yaptığından eminim. Bu konuda bizden geri bildirimler isteyecektir. Doğru sonuçlar alınacağından ve pilotlar ve tüm dünyadaki pist görevlileri için güvenliğin iyileştirilmeye devam edeceğinden eminim." dedi.

YORUM YAZ