MENÜ

Maske ve eldiven Corona virüsten korur mu? İşte yanıtı...

İnsanlar corona virüs salgınının başladığı günden bu yana çeşitli önlemler almaya çalışıyor. Önlem denildiğinde ilk akla gelen ise yüz maskeleri ve plastik eldivenler. Peki, maske ve eldivenler insanların düşündüğü kadar koruyucu etkiye sahip mi? Oxford Üniversitesi ve Karolinska Enstitüsü Biyofizik Uzmanı Dr. Erdinç Sezgin, eldiven ve maskelerin Corona virüs ile mücadeledeki etkisini anlattı.

İnsanlar da corona virüsten korunmak için ilk çareyi maske ve lateks eldivenlerde buldu. Peki, maske ve lateks eldivenler gerçekten düşünüldüğü gibi virüse karşı koruyor mu?

Haberin Devamı

Oxford Üniversitesi ve Karolinska Enstitüsü Biyofizik Uzmanı Dr. Erdinç Sezgin, konuya ilişkin Fanatik'e özel açıklamalarda bulundu.

Dr. Erdinç Sezgin, "Bu virüsün en çok insana geçmesi temas yoluyla oluyor. Corona virüsü taşıyan biri eline öksürüp sonra sizinle temas halinde olursa, siz de elinizi ağzınıza,burnunuza ve gözünüze götürdüğünüzde size bulaşma olasılığı çok yüksek. Solunum yoluyla geçmesi için sizin çok yakınınızda olması ve onun üzerinize öksürmesi gerekiyor ki virüs size geçsin.

"Maskelerin koruyucu olduğunu düşünmüyorum"

İnsanların zaten kumaş maskelere erişimi var ve bu maskelerin koruyucu olduğunu düşünmüyorum. Koruyucu profesyonel maskeler var ama onlara ulaşmak çok kolay değil. Daha da önemlisi bu maskeleri sağlık personellerinin kullanması gerekirken münferit insanların kullanması doğru da değil. Eldiven kullanmak ise virüsten korunmak için etkili olabilir ama onu da 1 kez kullanıp atmamız gerekir" dedi

YORUM YAZ