MENÜ

Mascherano'dan 7 sonra bir ilk!

Barça, ligden düşmesi kesinleşen Osasuna’yı 7-1 mağlup etti, galibiyetten çok Javier Mascherano konuşuldu. Çünkü Arjantinli stoper, bu maçta attığı penaltı golüyle hem kariyerinde hem de Katalan ekibinde 7 yıl sonra ilk gol sevincini yaşadı.

Mascherano'dan 7 sonra bir ilk!

İspanya Ligi’nde, Real Madrid’le kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi veren Arda Turan’lı Barcelona, sahasında Osasuna’yı 7-1 mağlup etti. Ancak Barça’nın galibiyetinden çok herkes, savunma oyuncusu Javier Mascherano’yu konuştu. Çünkü Mascherano, 7 yıl sonra hem Barcelona’daki hem de kariyerindeki ilk gole imzasını attı. 319 maç sonra Arjantinli stoperin gol sevincini yaşamasını sağlayan pozisyon, 66. dakikada yaşandı. Ceza sahası içinde Pique’nin düşürülmesinin ardından Barça penaltı kazandı. Pique, topun başına gelen İvan Rakitic’i uyardı ve skor 5-1’ken, Mascherano’nun topu kullanmasını istedi. Arjantinli oyuncu da 67’de penaltıdan fileleri havalandırdı.

Toplamda 8 golü var

Bu anlar, Barçalı oyuncuları da çok güldürdü. El Mundo Deportivo gazetesi, manşetinden, “Patron golünü attı” başlığını kullandı. Kariyerindeki 8. golü atan 32 yaşındaki oyuncu, son lig golünü 29 Kasım 2009’da Liverpool formasıyla 2-0 kazandıkları Everton derbisinde, son golünü ise 25 Şubat 2010’da yine Liverpool’da, Avrupa Ligi’nde 3-1 kazanılan Unirea Urziceni’ye karşı atmıştı. Bu arada Barcelona, ligdeki gol sayısını 101’e çıkarıp, son 6 sezonda da 100 gol barajını aşmış oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ