MENÜ

Marketler bugün saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? Arefe Günü ve Bayramda marketler açık mı olacak? 22 Mayıs BİM, A101, ŞOK, Migros çalışma saatleri

Coronavirüs önlemleri kapsamında Arefe Günü ve Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Bu yıl Corona virüsü nedeniyle buruk geçecek olan Ramazan Bayramı sokağa çıkma yasağı uygulaması kapsamında evlerde kutlanacak. Bu nedenle marketlerin çalışma saatleri vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Dört gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacak olması nedeniyle marketlerde ihtiyacı olan vatandaşlar marketlerin bugün saat kaça kadar açık olacağını araştırmaya devam ediyor. Peki, Marketler bugün saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? Arefe Günü ve Bayramda marketler açık mı olacak? 22 Mayıs BİM, A101, ŞOK, Migros çalışma saatleri ve detaylar haberimizde.

Marketler bugün saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? Arefe Günü ve Bayramda marketler açık mı olacak? 22 Mayıs BİM, A101, ŞOK, Migros çalışma saatleri

İçişleri Bakanlığınca, dün geceden 26 Mayıs saat 24.00'e kadar 81 ilde sınırları içinde sokağa çıkma yasağı getirildi. 81 ilde bayram telaşı başlarken kısıtlama öncesi temel ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar konuya dair detayları merak ediyor. Sokağa çıkma yasağına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar marketler açık mı, kapalı mı olacak merak ediyor. 4 gün sürecek yasak kapsamında ''Bugün marketler, bakkallar, fırınlar açık mı, kapalı mı olacak? BİM, A101, ŞOK, Migros bugün açık mı, saat kaçta kapanacak? soruları en çok merak edilenlerin başında geliyor.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede, 22 Mayıs saat 00.00 ile 26 Mayıs saat 00.00 arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin hususlar belirlendi.İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Sokağa çıkma kısıtlaması" genelgesine göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının görüldüğü andan itibaren, birçok tedbir kararının alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.

İlgili Haberler

Haberin Devamı

Bu genelgeye göre birçok işletmenin açık olacağı saatler ve kapalı olacağı günler duyuruldu.

Ramazan Bayramı süresince Kovid-19 salgınının halk sağlığı açısından oluşturabileceği riskleri yönetebilmek adına alınabilecek ek tedbirlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde değerlendirildiği bilgisine yer verilen genelgede, "Bilim Kurulunun önerileri ve koronavirüsle mücadelede edinilen tecrübeler ışığında, 81 ilimizde Ramazan Bayramı arifesine denk gelen 23 Mayıs cumartesi gününden başlayarak 24-25-26 Mayıs'ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Genelgede, 22 Mayıs saat 00.00 ile 26 Mayıs saat 00.00 arasında 81 ilin sınırları içinde bulunan vatandaşların sokağa çıkmalarının kısıtlanacağı belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

Arefe Günü ve Bayramda marketler açık mı olacak?

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla, market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler, sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 21 Mayıs perşembe ve 22 Mayıs cuma günü market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler saat 23.00'e kadar faaliyetlerine devam edebilecek. Kısıtlamanın olduğu cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanmasıyla sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir.

Haberin Devamı

Marketler bugün saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor?

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir. 24-26 Mayıs arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler kapalı olacaktır. 23-26 Mayıs'ta ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleriyle bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacaktır. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilecek."

YORUM YAZ