MENÜ

Mario Gomez'de mutlu son

Demba Ba'nın yerini flaş bir isimle doldurmak için deyim yerindeyse gecesini gündüzüne katan Beşiktaş Yönetimi, muradına eriyor, Mario Gomez Kartal oluyor. Alman forvet için Fiorentina'yla 8 milyon Euro'ya anlaşma sağlandı, iş küçük detaylara kaldı.

Mario Gomez'de mutlu son

Şenol Güneş yönetiminde zirve parolasıyla yola çıkan ve eksik bölgelere takviyelerini tek tek yapan Beşiktaş’ta stoper Rhodolfo’nun da takıma kazandırılmasının ardından tüm gözler forvet transferine çevrildi. Uzun süredir gündemde olan, taraftarların büyük bir heyecanla beklediği Mario Gomez transferinde çok önemli gelişmeler yaşandı, Fiorentina’nın inadı kırıldı. İtalyan kulübü 10 milyon Euro’da direttiği 30 yaşındaki santrfor için yeniden masaya oturma kararı aldı. Kartal’ın da 6 milyondan açtığı pazarlıklarda tüm imkanları seferber edip, 8 milyon Euro’ya kadar çıktığı öğrenildi. Tarafların bu rakam üzerinde mutabakata vardığı ifade edilirken imzayla ilgili tek pürüz Gomez’in, Çizme ekibinde kalan alacağı.

Fedakarlık yapacak

Fiorentina’nın tecrübeli forvete 1.5 milyon Euro ödeme yapması gerekiyor. Ancak İtalyan ekibi bu konuda işi yokuşa sürüyor. Tarafların arasındaki bu pürüz de giderildikten sonra transferin resmiyet kazanması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre Gomez de bu konuda fedakarlık yapacak. Teknik direktör Şenol Güneş’in de çok istediği yıldız golcü halen kulübü ile birlikte ABD kampında bulunuyor.

Sözleşme şartları tamam

Alman oyuncuyla Beşiktaş arasındaki görüşmelerde ise herhangi bir pürüz bulunmuyor. Beşiktaş, Mario Gomez’le bir aksilik olmazsa 3+1 yıllık sözleşme imzalayacak. Gomez’in yıllık garanti ücreti ise 3.5 milyon Euro (Yaklaşık 11 milyon TL) olacak. Çeşitli bonuslarla bu rakam daha da yükseğe çıkabilecek.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ