MENÜ

Marc Marquez: Takım arkadaşımın kim olacağını merak etmiyorum

Çarşamba günü Honda ile iki yıllık daha sözleşme imzalayan Marc Marquez, 2015 yılında takım arkadaşının kim olacağıyla ilgili konularla pek fazla ilgilenmediğini açıkladı.

Marc Marquez: Takım arkadaşımın kim olacağını merak etmiyorum

2006 yılından beri takımda olan Pedrosa, beklenen şampiyonluğu bir türlü getiremedi. Yamaha sürücüleri Rossi ve Lorenzo'nun da bu sezon sonunda Yamaha ile olan sözleşmeleri bitiyor. Lorenzo'nun 2015'te Repsol Honda'ya geçmesi konusunda çıkan sorular üzerine Marquez yeni takım arkadaşının kim olacağıyla ilgili spekülasyonlarla ilgilenmediğini söyledi. "Amacım HRC ile birlikte Honda'da olmaktı ve bunu başardım. Elbette bir takım arkadaşım olacak çünkü Honda MotoGP'nin en iyi takımı ve güçlü bir sürücü kadrosuna sahip olmalı. Ama ben buradayım ve benim için takım arkadaşımının kim olacağı konusu pek önemli değil."

Haberin Devamı

Lorenzo ise yaptığı açıklamalarda Yamaha ile devam etmek istediğini belirtti. "Şu an acele etmemize gerek yok. Daha beşinci yarışa geliyoruz ve önümüzde uzun bir yol var. Önceliğim, son yıllarda olduğu gibi Yamaha'da kalmaktan yana. Menajerim bu yönde çalışıyor, ben ise pistte çalışıyorum."

Yamaha'nın İtalyan sürücüsü Valentino Rossi ise, Yamaha ile iki yıllık bir sözleşme imzalamak istediğini belirtti. Yamaha fabrika takımında olası bir ayrılık durumunda Pol Espargaro'nun Yamaha fabrika takımına transfer olabileceği söyleniyor. Espargaro ise fabrika takımlarında boş motor bulmanın zor olduğunu ve takımların daha önce fabrika takımlarında yarışmış sürücülere öncelik tanıdığını söyledi.

TürkiyeF1

YORUM YAZ