MENÜ

Manisa'dan harakiri!: 0-3

İstikrarlı oyuncuları kulübede oturan Ege ekibi, Murat Erdoğan'ın da kızarmasıyla rakibine 3 puanı ikram etti.

Manisa'dan harakiri!: 0-3

Aslında çok daha çekişmeli bir maç olabilirdi. Ancak önceki haftalarda Mehmet Güven’in takım için önemini vurgulayan Hikmet Karaman, Yiğit İncedemir’in yokluğunda Mehmet’i de kulübeye çekip, formsuz Makukula’ya görev verince Manisaspor sanki yeni kurulmuş ve uyumsuzluklar içinde bir takıma dönüşmüştü.

Haberin Devamı

Makakula kale önünde hiçbir varlık gösteremezken, Simson ve İsaac’i de küstürdü. Diğer taraftan dengeli ancak biraz gamsız havada oynayan Gençlerbirliği, Hurşud, Oktay, Serkan ve Mustafa gibi dikine oynayan futbolculara sahip olmasına karşın etkili bir organizasyon kuramıyordu.

Takım her zorlandığında ortaya çıkıp sihirli dokunuşlarla fark yaratan Jedinak, bu maçta da imdada yetişti. 9’da Hurşud’un serbest vuruşunu arka direkte Jedinak içeri çevirdi. Aykut’un iki metreden yaptığı vuruşu İlker müthiş kurtardı. 31’de aynı şey tekrarlandı. Jedinak topu sağdaki Hurşud’a aktarıp arka direğe koştu Hurşud’un ortasını arka direğin içine gönderdi: 0-1. İlk yarının sonunda Murat’ın atılmasından sonra 10 kişi kalan Manisa rakibe hafifçe diklenme pahasına orta sahada boşluklar bırakarak başladı.

Haberin Devamı

55’te Hurşud, Mustafa’yı sağdan defans arkasına kaçırdı. Mustafa’nın kale önüne çevirdiği zayıf topu Dixon ıskaladı, Serkan boştaki topa yetişti: 0-2. 57’de Jedinak’ın orta sahada kaptığı topta Serkan bekletmeden sağındaki Mustafa’yı kaçırdı, Mustafa iki driplink sonrası ceza sahasının önünden güzel plaseledi: 0-3. Manisa’ya bu sezon kendi rekorlarını kırdıran Hikmet Karaman herkes milli maç arasını bir girişim fırsatı gibi görürken, kendi takımının sezonun en kötü futbolunu oynamasından ötürü futbolcularından önce kendi tercihlerini sorgulamalı.

Cem Can

YORUM YAZ