MENÜ

Osman Zeki Korkmaz: Hedefimiz yarışan bir kültür oluşturmak

Manisa FK Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Kocaelispor'u 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu, "Böyle bir deplasmanda galip gelerek lige başlamak keyif verdi. Kocaelispor’a başarılar diliyorum. Hedefimiz yarışan bir kültür oluşturmak ve seneye bu ligde olmamak. Bunu performansımız belirleyecek" dedi.

Osman Zeki Korkmaz: Hedefimiz yarışan bir kültür oluşturmak

Manisa FK, Trendyol 1'inci Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Kocaelispor'u 2-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Manisa FK Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz ise, “Fikstür açıklandığı zaman bu maçın ligin açılış maçı olmasını bekliyorduk. Bu haftanın bence en iyi maçıydı. Derbi gibiydi. İki tane hedefi olan takım. Kocaelispor gibi camiaya karşı oynadık. Çok güzel bir maç oldu. İki takım adına da büyük bir mücadele vardı. İlk yarı özelinde; bütün takımlar yeni kuruldu. O yüzden resmi maç karnesinde ilk maçımızda ilk 45 dakika istediğimizi yapamadık. Kocaelispor daha çok topa sahip göründü. Devre arası yaptığımız analizlerde kaybetme korkusundan sıyrılmamız gerektiğini söyledik. Baskı yiyeceğimizi biliyorduk. Özellik bu seyirci önünde. İlk yarı kendi oyunumuzun, çalıştığımız kurgunun çok altındaydı. Oraları toparlayarak, takım boyunu kısaltarak ki ilk yarı bu açıldığında Candeias buralara çok iyi girdi. İkinci yarı bunu yapmadık, yakın oynadık. Üstün geleceğimizi düşünüyorduk, öyle de oldu. Böyle bir deplasmanda galip gelerek lige başlamak keyif verdi. Kocaelispor’a başarılar diliyorum” dedi.

“Üzmüşsem özür dilerim”

Haberin Devamı

Kocaelispor taraftarına hareket çektiği iddiasıyla ilgili olarak da Korkmaz, “90 dakika boyunca aile üyelerimize küfür ediliyor. Fakat öyle bir şey olmadı. Taraftar her zaman haklıdır. Kızmışlarsa özür dilerim. Onlara özel bir hareket yoktu ama kızmışlarsa özür dilerim. Aslolan taraftardır. Taraftar bu saatlerde ceplerinden para verip buraya geliyorlar. Onları üzmüşsek özür dilerim” şeklinde konuştu.

“Pek çok Süper Lig takımının daha üzerindeyiz”

Kulübün hedefleriyle ilgili olarak Osman Zeki Korkmaz, “Aynı süreçleri yaşıyoruz. Kocaelispor transferde daha sonra açıldı gibi görünüyor. Benzer şeyler yaşıyoruz. Baştan aşağıya kurulmuş bir takımız. İlk on birde 7 oyuncumuz yeniydi. Önceki sene de fena takım değildi, futbolun cilvesi alt lige düştünüz. Biz de 1.Lig'de kuvvetli bir futbol organizasyonu ve müthiş bir akademikleşme var. Pek çok süper lig kulübünün üzerinde alt yapı ve akademik olarak. Bu kadar büyük yatırım yapan kulübün hedefi tabii ki bu ligde kalmak olmayacak. Tabii ki de bu büyük organizasyonu bir üst ligde devam ettirmek istiyoruz. Bu lig çok kırılgan bir lig. Play-off oynayacağım derken bir anda düşmemeye oynayabiliyorsunuz. Bizim kazanmak için oynamayı bilmemiz gerekiyor. Oyunumuzu geliştirmemiz lazım. Maç kesinlikle kolay maç olmadı, zor maç oldu. Skor tam tersi de olsa kimseyi şaşırtmazdı. Rakibimize de skor yapacak pozisyon vermedik. Hedefimiz yarışan bir kültür oluşturmak ve seneye bu ligde olmamak. Bunu performansımız belirleyecek” sözlerini kaydetti.

YORUM YAZ