MENÜ

Manisa FK'da kaos

1'inci Lig'de alt sıralardan kurtulmaya çalışan Manisa kent merkezinin profesyonel futbol liglerindeki tek temsilcisi Manisa Futbol Kulübü'nde 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında belirsizlik hakim oldu.

Manisa FK'da kaos

Seçim sonrasında Cengiz Ergün'e tepki gösten Zeyrek, Manisa Futbol Kulübü ilgili de açıklama yapıp, "Manisa FK, belediyenin tesislerini, otobüsünü, benzinini kullanıyor. Manisa FK'nın sahibine de ilettim. Cuma sabah itibariyle Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tesislerinden çıkmalarını istiyorum. Alt ligdeki çocuklarımızın ve onların ailelerinin bütün emanetleri bende, en ufak bir kaygıları olmasın. Basketbol takımımız devam edecek. Pazar günü Play-Off için çok önemli bir maç var oraya gideceğiz. Manisa FK artık belediye tesislerini kullanmayacak" dedi. Manisa FK ise konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı. Tarafların arası seçimler öncesinde de karşılıklı açıklamalarla gerilmişti.

Haberin Devamı

2019'DA ŞİRKETLEŞTİ

Manisa Futbol Kulübü 2019 yılında 2'nci Lig'deyken şirketleşmeye giderek futbol şubesi olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden ayrıldı. Kulübün Manisa Büyükşehir Belediyespor olan adı Manisa FK, yeşil-beyaz olan renkleri ise siyah-beyaz olarak değiştirildi. Tarihinde ilk kez 1'inci Lig'e çıkarak son 3 sezondur bu ligde mücadele eden kulüp halen A takım ve altyapılarda Fikri Bayrıl Tesisleri, Tevfik Lav Tesisleri, Halil Onultmak Tesisleri ve Mümin Özkasap Stadı'nı kullanıyor. İç saha maçlarını bu sezona kadar Mümin Özkasap Stadı'nda oynayan kulüp, devre arasından sonra tadilat çalışmaları biten Manisa 19 Mayıs Stadı'na taşınmıştı. Manisa Büyükşehir Belediyespor'un basketbol takımı ise 2 sezondur Süper Lig'de yer alıyor. Kenti daha önce futbolda Süper Lig'de temsil eden Manisaspor, borç yükü nedeniyle amatör lige düşmüştü.

Haberin Devamı

MUSTAFA DALCI GİTTİ

1'inci Lig'in 28'inci haftasında milli aranın ardından evinde Bodrum Futbol Kulübü'ne 1-0 yenilerek küme düşme korkusu yaşamaya başlayan Manisa Futbol Kulübü'nde Teknik Direktör Mustafa Dalcı'yla yollar ayrıldı. Bu sezon Osman Zeki Korkmaz ve Osman Özköylü'den sonra takımı çalıştıran üçüncü teknik adam olan Dalcı'nın da sözleşmesi feshedildi. Manisa FK yönetimi, Mustafa Dalcı'yla karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığını açıklayıp kariyerinde başarılar diledi. Ligde bitime 6 maç kala 31 puanla alt sıralardan kurtulamayan Manisa FK'da devre arasında göreve gelen Mustafa Dalcı 3 galibiyet, 3 beraberlik, 5 mağlubiyet aldı.

Manisa FKda kaos

YORUM YAZ