MENÜ

Manisa Es'ti

İlk yarısı golsüz geçilen maçın ikinci devresinde Ege ekibinin şovu vardı. Kısa sürede bulduğu 3 golle Eskişehir karşısında öne geçen Siyah-Beyazlılar galibiyete uzandı

Manisa Es'ti

Son haftalardaki istim kaybından sonra hem prestij kazanmak, hem de bir galibiyetle 3 sıra birden yükselmek isteyen Manisaspor’la, Eskişehir arasındaki maç sert ve çekişmeli geçmeye adaydı. Ancak hem sezon sonu kaytarmacılığı hem de insanın ruhunu uyuşturan hava koşulları futbol çıtasını düşürdü. İki takım da topa pek ayak uzatmadan savunma yapınca, orta sahadan baskıyla karşılaşmadan çıkıp, üçüncü bölgeye rahatça geçmeye başladılar.

Haberin Devamı

Soldan Simpson, sağdan Yiğit Gökoğlan ile defans arkasına inen, atakları Mehmet Güven ve Murat Erdoğan ile destekleyen, çok sayıda boş koşu yapıp topu daha iyi paylaşan Manisa, haliyle Eskişehir kalesinde daha fazla gözüken taraftı. 6’da Simpson çizgiye inip arka direğe çevirdi, Murat’ın kafasını İvesa uçarak çıkardı. 10’da Mehmet’in sol çaprazdan plasesi de İvesa’da kaldı. 15’te Yiğit Gökoğlan’ın soldan ortası kaleye döndü, İvesa tokatlayarak kornere attı. 18’de Doğa’nın soldan müthiş pasına Batuhan defansın arkasında voleyi yapıştırdı. Top auta gitti. 28’de yine sağdan gelen topu Batuhan, Dixon ve Hüseyin’in baskısında alıp döndü fakat şutu İlker’in üstüne gitti.

17 dakikada 3 gol

İkinci yarıya Eskişehirliler sanki biraz daha istekli girdiler ama bu tempo üçüncü bölgedeki organizasyon yokluğu yüzünden kayboldu gitti. Dengeli ve uyumlu Manisa, hücumda biraz daha bilinçli ve soğukkanlı oynayınca farka koştu. 58’de Mehmet Güven iki çalımla göbekten ceza sahasına inip soldaki Simpson’ı gördü, onun ortasına arka direkteki Kahe yerden sert vurdu: 1-0. 68’de Kahe’nin kafayla indirdiği topu Murat Erdoğan, soluyla plaseledi: 2-0. 75’de Murat Erdoğan arka direğe kaldırdı ve marke durumdaki Kahe’ye kafayla dokunmak kaldı: 3-0. 82’de Eskişehir’in sayısı geldi. Sezer 30 metreye yakın mesafeden kullandığı frikiği müthiş bir vuruşla ağlara gönderdi: 3-1. Hakem Hüseyin Sabancı, maç zor olmasa da karşılaşmada yüksek standartlı bir yönetim gösterdi.

Haberin Devamı

Cem Can

YORUM YAZ