MENÜ

Mancini: Gereksiz kurallar,aptalca fikstür!

Tokat karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını ve Burdisso'nun performansını beğendiğini söyleyen Mancini, Drogba ve Sneijder'i İstanbul'da bırakmalarını ise “Ne yazık ki gereksiz kurallardan ve aptalca fikstürden dolayı getiremedik” diye yorumladı

Mancini: Gereksiz kurallar,aptalca fikstür!


Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Ziraat Türkiye Kupası’nda Tokatspor’a karşı hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. İtalyan hoca, çok sayıda yeni oyuncuya rağmen sahada iyi oynayan bir Galatasaray olduğunu vurgularken, “Gruptan çıkma açısından önemli bir 3 puan aldık. Hak ederek, iyi oynayarak 3 puan aldığımızı düşünüyoruz” dedi. Mancini, maçta sakatlanan Lucas Ontivero’nun durumunun sorulması üzerine, yorgunluktan kaynaklanan bir sıkıntı yaşandığını, önemli bir sakatlığın söz konusu olmadığını ifade etti. Bir gazetecinin, Drogba, Sneijder ve diğer as oyuncuların Tokat’a getirilmeme nedenini sorması üzerine, Roberto Mancini, şunları söyledi:

‘Bazı takımlar sadece ligde...’


“Ne yazık ki gereksiz kurallardan ve aptalca fikstürden dolayı getiremedik. Galatasaray, hem ligde hem kupada mücadele ediyor, bir ay içinde 6 maç oynuyor. Bazı takımlar sadece ligde oynuyor ve pazardan pazara maç yapıyor. Cumartesi günü Eskişehirspor ile maçımız var. Bu yoğun tempoda bu tip oyuncularımızı mutlaka dinlendirmemiz gerekiyor.” Mancini ayrıca bir soru üzerine Burdisso’nun 24 saatlik bir uçuşun ardından İstanbul’a geldiğini, daha buraya alışamadan Tokat’a geçtiklerini ve bu yorucu yolculuğa rağmen çok iyi bir performans ortaya koyduğunu söyledi.

‘Keşke sahada olsalardı’

Tokatspor Teknik Direktörü Mehmet Şahan, Galatasaray’a 3-0 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Türkiye’nin en önemli takımlarından biriyle karşılaştıklarını belirtti. Seyir zevki yüksek bir maç olduğunu ifade eden Şahan, 3 golün 2’sini atağa çıkarken verdikleri pozisyonların ardından yediklerini dile getirerek, “Hücuma çıkarken daha dikkatli olmalıydık. Her şeye rağmen bu süreç içerisinde formasına sahip çıkan, iyi niyetiyle varını yoğunu sahada ortaya koymaya çalışan oyuncularımızı farklı mağlubiyete rağmen kutluyorum” diye konuştu. Drogba ve Sneijder’in Tokat’a getirilmemesinin sorulması üzerine Şahan, “Galatasaray’ın gerek yerli gerek yabancı yıldızları keşke burada olsalardı. Hafta sonu oynayacakları lig maçından dolayı bu uzun yolculuğu bir yorgunluk gerekçesi olarak gördüler ve sanırım ondan dolayı getirmediler. Keşke sahada olsalardı” dedi.

Haberin Devamı

ROBERTO MANCINI İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ