MENÜ

Mancini, City yönetimine ateş püskürdü

Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini, Manchester City'de görev yaptığı dönemde bazı yöneticileri "kendisine ihanet etmek ve arkadan iş çevirmek" ile suçladı.

Mancini, City yönetimine ateş püskürdü

İtalyan hoca, o dönem hâlâ takımın başındayken, üst düzey yöneticiler Ferran Soriano ve Txiki Begiristain ikilisinin kendisinin yerine dört teknik direktör ile görüştüklerini söyledi.

The Sun gazetesine verdiği özel röportajda Soriano ve Begiristain'in adlarını bile anmak istemeyen ve bu isimleri "o iki insan" olarak ifade eden Mancini'nin açıklamaları şöyle:

"Duyduklarıma göre City yönetimi ben hâlâ görevimin başındayken yerime içinde Guardiola ve Ancelotti gibi isimlerin de bulunduğu dört teknik direktör ile görüşmüşler. Ve bu görüşmeleri yapanlar FA Cup finali öncesinde birlikte oturup, yemek yediğim kişiler. Başkan Khaldoon Al-Mubarak'a her zaman güvendim ancak o ikisine asla... Sanırım başkan da o ikilinin peşinden gitti.

"Korkaklar..."

Soriano ve Begiristain'i "korkak" olarak nitelendiren İtalyan teknik direktör, "Bazı insanların yüz yüze konuşmaya cesareti yok. Başkan bile bana neler olduğunu söyleyemedi. Oysa bana gelip 'Birlikte dört yıl geçirdik, kupalar kazandık ama buraya kadarmış' diyebilirlerdi, ancak onlar arkamdan iş çevirerek beni sezonun bitmesini iki hafta kala takımdan kovdular, Manchester City taraftarına elveda deme fırsatı bile bulamadım." diye konuştu.

"Eleştiriler alçakçaydı"

Takımda bazı oyuncular ile arasının açık olması sebebiyle eleştiri alan Mancini, bu eleştirileri 'alçakça' bulduğunu söylerken "Bir teknik adamın bazı oyuncularıyla sorunlar yaşaması oldukça doğal. Eğer takıma 20 milyon sterlin değerinde bir oyuncu transfer ederseniz ve bu oyuncu yeterince performans gösteremezse yedek kulübesine oturur. Bu tür durumlarda yönetim, teknik direktörün arkasında durursa hiç bir sorun olmaz. O dönem bazı oyuncuların gizliden gizliye kulüp başkanı ile arkamdan konuştuğunu da çok iyi biliyorum, ancak bu isimleri açıklamayacağım. Yine de takımımda olan her oyuncumu sevdim, biliyorum ki onlar da hata yaptıklarının farkına zamanla varacaklar. Sonuçta 44 yıl sonra takımı şampiyon yaparak Manchester'da tarih yazdık. Bazı dönemler oyuncularımla ters düştüm ama bu oldukça normâl, Alex Ferguson da böyle şeyler yaşadı. Bu hayatta hata yapmamak imkansız, dönüp baktığımızda oldukça güzel şeyler başardığımızı görüyoruz." dedi.

"Gurur duyuyorum"

Takımdan kovulduğunu telefondan öğrendiğini belirten tecrübeli teknik direktör, "Başkan beni aradı ve 'Şeyh takımda bazı değişikliklerin olmasını gerektiğini düşünüyor çünkü Şampiyonlar Ligi'nde yeterince ilerleyemedik' dedi. Ben de 'Başkan, Real Madrid ve kupada final oynayan Borussia Dortmund ile aynı gruptaydık. Çok zor bir gruptu' dedim. Her ne kadar bana kötü davranıldığını bilsem de yaptıklarımızla gurur duyuyorum. Gururluyum çünkü kurduğum takım fantastik bir futbol oynuyordu. David Silva, Sergio Aguero ve Yaya Toure gibi oyuncuları diğer kulüpler istemiyorken transfer ettim. Ve bu üçlü fark yarattı. Fernandinho ile anlaşan da bendim. Joe Hart kulüpte başka hiç kimse bile istemiyorken ben kaleye koydum. Neden kovulduğumu bilmiyorum. Ama en çok zoruma giden City taraftarlarına elveda diyememek oldu. Beni en zor zamanlarımda bile desteklediler. Desteklerini asla unutmayacağım. O dönem taktığım City atkısı hâlâ bende duruyor. Bir daha City teknik direktörü olmayabilirim ancak sonsuza kadar bir taraftar olarak kalacağım." diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ