MENÜ

Sir Alex Ferguson, Cüneyt Çakır'ı unutamıyor: Tahmin et hakem kim?

Manchester United'ın eski CEO'su David Gill, Rio Ferdinand'ın Youtube kanalına konuk oldu. 2013 yılında oynanan ve Sir Alex Ferguson'ın Luis Nani'ye kırmızı kart gösteren Cüneyt Çakır'a büyük tepki gösterdiği maçtan bahseden Gill, efsane teknik adamın Türk hakemi unutamadığını anlattı.

Sir Alex Ferguson, Cüneyt Çakır'ı unutamıyor: Tahmin et hakem kim?

İngiliz futbolunun efsane isimlerinden Rio Ferdinand, 2002 yılında 46 milyon Euro karşılığında transfer olduğu Manchester United'da 2014 yılına kadar forma giydi. Futbola 2015 yılına QPR formasıyla veda eden yıldız isim, aktif futbol kariyerinin ardından TV yorumculuğu yapıyor ve aynı zamanda kendi YouTube kanalında konuklar ağırlıyor.

Haberin Devamı

YILLAR SONRA GERİ DÖNDÜ

SON KONUK DAVID GILL OLDU

Rio Ferdinand geçtiğimiz günlerde Manchester United'ın eski CEO'su David Gill'i konuk etti. Gill, İngiliz devinde çalıştığı dönemden bahsederken efsane teknik adam Sir Alex Ferguson'a 2013 yılında büyük bir tartışma yaşadığı Cüneyt Çakır'dan da bahsetti.

Sir Alex Ferguson, Cüneyt Çakırı unutamıyor: Tahmin et hakem kim

CÜNEYT ÇAKIR'IN KIRMIZI KARTI MAÇIN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

2013 yılında Manchester United ile Real Madrid, Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda eşleşmişti. İspanya'daki 1-1'in ardından Old Trafford'da oynanan karşılaşmanın 48. dakikasında Manchester United Ramos'un kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.

Dakikalar 56'yı gösterirken Hakem Cüneyt Çakır, Luis Nani'ye kırmızı kart gösterdi ve İngiliz temsilcisi 10 kişi kaldı. 66. dakikada Modric ve 69. dakikada Cristiano Ronaldo'nun golleriyle Real Madrid sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı ve adını bir üst tura yazdırdı. Cüneyt Çakır'ın bu kırmızı kartından sonra Alex Ferguson kendisine saha kenarında büyük bir tepki göstermişti.

Haberin Devamı

Sir Alex Ferguson, Cüneyt Çakırı unutamıyor: Tahmin et hakem kim

'HALA HAKEMLİK YAPAMIYOR'

Cüneyt Çakır'ın görev aldığı ve Nani'ye kırmızı kart gösterdiği Şampiyonlar Ligi maçı hakkında konuşan Gill, şu ifadeleri kullandı:

"Ağustos ayıydı. Londra'daydım. Bir akşam Alex Ferguson beni aradı. 'TV'deki Şampiyonlar Ligi maçını izliyor musun?' diye sordu. 'Hayır' dedim. 'Tahmin et hakem kim?' dedi. Bilmediğimi söyledim. Alex de bana, 'Bu o ve hala hakemlik yapamıyor' dedi. Ayrıca başka şeyler de söyledi.

İTALYAN FUTBOLUNUN İKON İSMİ

O sezon Ferguson'ın son sezonu olacağını biliyordum. Büyük bir ceza almaması için basın toplantısına yardımcısı Mike Phelan'ı gönderdim. Hatta UEFA'dan bu yüzden ceza bile aldık."

Sir Alex Ferguson, Cüneyt Çakırı unutamıyor: Tahmin et hakem kim

YORUM YAZ