MENÜ

Manchester United'ın sahibi Glazer ailesi Şeyh Jassim'in çılgın teklifini düşünüyor

UEFA Şampyonlar Ligi A Grubu'nda Galatasaray'a 3-2 mağlup olan Manchester United'ta tek problem saha içinde değil. Kırmızı Şeytanlar, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Glazer ailesi tarafından satışa çıkarılmış fakat gelen teklifler değerlendirmeye alınmamıştı. Katarlı Şeyh Jassim'in teklifinin hala masada olduğu ve Glazer ailesinin bunu değerlendirebileceği iddia edildi.

Manchester United'ın sahibi Glazer ailesi Şeyh Jassim'in çılgın teklifini düşünüyor

Manchester United hem saha içi hem saha dışında kulüp tarihinin en problemli günlerini yaşıyor. United taraftarları Sir Alex Ferguson'un takımdan ayrıldığı günden itibaren Premier Lig şampiyonluğuna hasret ve Glazer ailesinin kulübü devretmesini istiyorlar.

Haberin Devamı

Manchester United'ın sahibi Glazer ailesi ise kulübün tüm haklarını devretme konusunda geçtiğimiz yılın Kasım ayında teklif almıştı. Katar Şeyhi Jassim bin Hamad al-Thani, Manchester United'ın tüm haklarını satın almak için 5 milyar aterlinlik resmi teklifte bulunmuştu. Bu teklif, Körfez'de futbola yatırımların daha da artabileceği düşüncesiyle Glazer ailesi tarafından geri çevrilmişti.

INEOS'un sahibi İngiliz milyarder Jim Ratcliffe ise Manchester United'ın hissedarı olmak için 1.5 milyar sterlinlik resmi teklifini Glazer ailesine sunmuştu.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre Glazer ailesi, Katarlı Şeyh Jassim bin Hamad al-Thani'nin 5 milyar sterlinlik teklifini düşünüyor ve bu teklif United'ın satın alınması için sunulan en yüksek teklif olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Manchestereveningnews'te yer alan haberde "Şeyh Jassim Bin Hamad Al Thani'nin Manchester United'ı satın alma teklifi, Sir Jim Ratcliffe'in kulübün azınlık hissesini satın alma olasılığı nedeniyle masada kalmaya devam ediyor. Kaynaklar, Şeyh Jassim'in United'ın %100'üne sahip olmak için yaklaşık 5 milyar sterlinlik muazzam prim teklifinin kulübün mevcut sahipleri Glazer ailesi tarafından değerlendirildiğini ve bir yanıt beklediğini söylüyor." ifadelerine yer verdi.

Şeyh Jassim'in Manchester United'ı satın almak için ilk teklifini 17 Şubat 2023'te verdiği belirtilen haberde taraftarların ve kulübün geleceği için bu teklifin en doğru çözüm olabileceğine dikkat çekildi.

Manchester Unitedın sahibi Glazer ailesi Şeyh Jassimin çılgın teklifini düşünüyor

YORUM YAZ