MENÜ

Manchester United'ı kim satın alacak? İşte son durum

ABD'li Glazer ailesinin sahibi olduğu Manchester United satışa çıkarılmıştı. Ailenin gelen teklifleri değerlendirmesi beklenirken son yaşanan gelişmeler dahilinde United'ın satılma süreci komedi hikayesine döndü.

Manchester United'ı kim satın alacak? İşte son durum

Manchester United şu anda eski sahibi Malcolm Glazer'ın Avram, Joel, Kevin, Bryan, Darcie ve Edward Glazer adlı 6 çocuğuna ait. Son yıllarda gelen başarısız sonuçlarla borcun artması tarafatarları sinirlendirmişti ve geçen yıl Mayıs ayında oynanacak olan Liverpool maçı öncesi yapılan protestolar sonucunda maç ertelenmişti.

Haberin Devamı

10 YILDIR ŞAMPİYON OLAMIYORLAR

Premier Lig'in en çok şampiyon olan takımı olan Manchester United 10 yıldır şampiyonluktan uzak. En son 2012-2013 sezonunda Sir Alex Ferguson önderliğinde şampiyon olan kırmızı şeytanlar o günden bu yana rakiplerinin gerisinde kaldı ve şehrin diğer takımı olan Manchester City'nin başarılarını izledi.

KATARLILAR DEVREDE

Futbolda adından söz ettiren Katarlılar Manchester United'ı da satın almak için devrede. Katar'ın eski başbakanının oğlu 40 yaşındaki Şeyh Jassim bin Hamad Al Thani 5 milyar Sterlinlik teklif vermesi bekleniyordu.

RATCLIFFE YARIŞA GİRDİ

İngiliz milyerder Sir James Arthur Ratcliffe de Manchester United'ı satın almak isteyenlerden. Ligue 1 ekibi Nice'in sahibi ve Mercedes F1 takımının ortağı INEOS'un başında bulunan Ratcliffe rakibi Şeyh Jassim Bin Hamad Al Thani'nin önünde olmayı umuyor.

Haberin Devamı

PREMIR LİG'DE SATIŞ TRENDİ

Ekim 2021'de Newcastle United Suudi Arabistan hükûmetinin egemen servet fonu liderliğindeki bir konsorsiyum tarafından 300 milyon Sterlin karşılığında satın alındı.

2022'de Mayıs ayında Chelsea'de ABD kökenli Todd Boehly önderliğinde konsoriyum tarafından 4.25 milyar Sterlin karşılığında Abramovich'den satın alınmıştı.

SÜREYİ KAÇIRDILAR

Çarşamba günü saat 21.00'a kadar Katar'dan ve Jim Ratcliffe'den teklifler bekleniyordu. Ancak her iki taraf da süreci yöneten ABD bankası tarafından belirlenen tarihi kaçırdı ve İngiliz medyası tarafından komik bulunan bir olay yaşandı.

İKİNCİ TEKLİFLER BEKLENİYOR

Son tekliflerin perşembe veya cuma günü yapılması bekleniyor. Manchester United'ın yalaşık 5 milyar Sterlin gibi rekor bir bedelle satılması iddialar arasında.

INEOS CEO'su Ratcliffe ve Şeyh Jassim bin Hamad al-Thani'nin yeni teklifleri için daha fazla zamana ihtiyaçları var. Kulübün mevcut sahibi Glazer ailesinin süreçten ve gelen tekliflerden memnun olduğu bildirildi.

YORUM YAZ