MENÜ

Manchester United'da gündem Wout Weghorst! Erik ten Hag açıkladı

İngiltere FA Cup 5. turunda West Ham United'ı 3-1 mağlup eden kırmızı şeytanlar çeyrek finale yükseldi. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Hollandalı teknik adam Wout Weghorst hakkında da konuştu.

Manchester United'da gündem Wout Weghorst! Erik ten Hag açıkladı

Sezon başında Burnley'den Beşiktaş'a kiralık olarak transfer edilen Wout Weghorst gösterdiği performansla Süper Lig'in en iyi golcülerinden biri olarak gösteriliyordu. Devre arasında Manchester United Menajeri Erik ten Hag sürpriz bir şekilde Hollandalı yıldızı tansfer etmek istediğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Devre arası transfer döneminin açılmasıyla birlikte Beşiktaş'a veda eden yıldız oyuncu İngiliz devinin yolunu tutmuştu.

3 MİLYON EURO KAZANDIRDI

Gol attığı Kasımpaşa maçından sonra Manchester United'a kiralık olarak transfer olan Weghorst Beşiktaş'a 3 milyon Euro kazandırdı.

KARİYERİNDEKİ İLK KUPAYI KAZANDI

Carabao Cup finalinde Newcastle United'ı 2-0 ile geçen Manchester United kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı. Hollandalı yıldız maçın ardından yaptığı açıklamada çocukluk hayalinin gerçekleştiğini belirtmişti.

"Harika hisler yaşıyorum. Tabii ki ben çok uzun zamandır burada değilim ama kulüp bu kupayı kazanamayalı uzun zaman olmuştu. Kupayı hak ettiği yere getirmek güzel.

Manchester Unitedda gündem Wout Weghorst Erik ten Hag açıkladı

Burası çok ama çok büyük bir kulüp. Hollanda'da 2 kez kupa finali oynamıştım ama ikisini de kaybetmiştim. Ancak pes etmeyip sıkı çalışmak her zaman size bir şeyler kazandırıyor. Maçtan sonra duygusal anlar yaşadım. Bu, benim çocukluk hayallerimden biriydi"

Haberin Devamı

Ocak ayında takıma katılan Weghorst son maçta ilerde yaptığı pres sayesinde takımına gol attırmıştı. Geldiğinden beri ilk 11'e adını defalarca yazdıran Hollandalı yıldız kadronun önemli isimlerinden biri haline geldi.

TAKIM İÇİN GERÇEKTEN İYİ İŞ ÇIKARIYOR

Son golün asistini yapan Weghorst hakkında konuşan teknik adam Erik ten Hag, "Weghorts sahadaki en iyilerden biriydi. İşin içindeydi. O ve Maguire ilk golde rakibi kendi kalesine gol atmaya zorladılar. Garnacho'nun golünde de Weghorst baskı yapıyordu. Üçüncü golde de Weghorst rakibine baskı kurdu ve hata yapmaya zorladı. Bu, Fred'e gol atma fırsatı verdi. Weghorst kendini nasıl doğru konumlandıracağını biliyor. Topa sahip olsun ya da olmasın, takım için gerçekten iyi bir iş çıkarıyor." dedi.

Manchester Unitedda gündem Wout Weghorst Erik ten Hag açıkladı

'BİRÇOK OYUNCU İLE AYNI ŞEYİ YAŞADIM'

Weghorst'un iyi performansının daha iyi olacağını söyleyen teknik adam, "Birçok oyuncu ile aynı şeyi yaşadım. Örneğin, sezon başında Rashford da gol sorunu yaşıyordu ama tecrübelerime göre goller, oyuncu iyileştiğinde gelecek. Şimdi Weghorst, Manchester United için çok maç oynuyor.

Haberin Devamı

Ancak transferinin üzerinden çok zaman geçmedi. İlk golünü attığında gerisi gelecektir." sözlerini kullandı.

Weghorst'un bu sezon 31 maçta 10 gol atıp 7 asist yaptı.

YORUM YAZ