MENÜ

Kai Rooney, babası Wayne Rooney'nin izinde!

Eski futbolcu Wayne Rooney’in oğlu Kai Rooney sporculuk kariyerinde babasının izinden gidiyor. Kai Rooney şimdilerde Manchester United takımının alt yaş kategorilerinde forma giyiyor. Kırmızı Şeytanlar’ın efsaneler arasına giren oyuncusu Wayne Rooney’den sonra şimdi ise büyük oğlu Kai Rooney futbolculuğuyla uzun yıllar hayatımıza konuk olacak gibi.

Kai Rooney, babası Wayne Rooney'nin izinde!

Kariyerinde Everton, Manchester United, DC United ve Derby Country takımlarında forma giyen Wayne Rooney, futbolu bıraktıktan sonra da yeşil sahalardan uzak kalamamıştı. Rooney, 2020 yılında Derby Country takımında yer alırken o dönem takımın teknik direktörlüğünü yapan Phillip Cocu’nun görevden ayrılması sonucu takımın başına geçmişti.

Haberin Devamı

(Türk sporseverlerin de yakından tanıdığı Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu 2018 yılında Fenerbahçe ile üç yıllığına sözleşme imzalamış ama Türkiye macerası kısa sürmüştü.)

Şimdilerde ise Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) ekibi DC United'da teknik direktörlüğe devam eden Wayne Rooney’in dört oğlundan en büyüğü olan Kai Rooney, babasının ayak izlerini takip ediyor.

13 yaşındaki Kai Rooney şu sıralar Manchester United takımının alt yaş kategorilerinde forma giyiyor. Kırmızı Şeytanlar’ın formasını giymek ile kalmıyor bir de başarılar kazanıyor. Manchester United’ın Manchester City ile oynadığı mücadele de bir gol kaydeden Kai, babası gibi Manchester United’ın en golcü isimleri arasına girmeye şimdiden aday gibi duruyor. 2022-2023 U13 Ulusal Kupa’nın sahibi olan Manchester United takımında yer alan Kai, henüz 13 yaşında olmasına rağmen iyi bir futbolcu olacağını belli ediyor.

Haberin Devamı

Kai Rooney, babası Wayne Rooneynin izinde

Wayne Rooney Manchester United forması ile 559 maçta 253 golle, Kırmızı Şeytanlar’ın en golcü oyuncusu konumunda. Rooney sadece kulüp takımında değil İngiltere Milli Takımı’nda yer aldığı dönemde de adından sıklıkla söz ettirmişti.

Sadece performansı ve golleri ile akıllarda kalmayan Wayne Rooney, 2006 Dünya Kupası çeyrek finalinde İngiltere - Portekiz mücadelesinde Portekizli oyuncu Cristiano Ronaldo ile yaşadığı tartışma ile de gündemi bir hayli meşgul etmişti.

Cristiano Ronaldo’nun oğlu Cristiano Ronaldo Junior da babası gibi futbol oynuyor.

YORUM YAZ