MENÜ

Erik ten Hag'ın kader maçı: Manchester United - Galatasaray

Şampiyonlar Ligi 'nde mücadel eden temsilcimiz Galatasaray, A Grubu'ndaki ikinci maçında deplasmanda Manchester United'a konuk olacak. İngiliz basını Manchester United Menajeri Erik ten Hag ile ilgili sürpriz bir iddiada bulundu. İşte detaylar...

Erik ten Hag'ın kader maçı: Manchester United - Galatasaray

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci haftanın maçları yarın oynanacak 8 karşılaşmayla başlayacak. Temsilcimiz Galatasaray, A Grubu'nda Manchester United'ın konuğu olacak.

Haberin Devamı

Manchester United ve Galatasaray tarihte daha önce 7 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalardan üçünü United kazanırken üç maçta eşitlik bozulmadı. Galatasaray, 2012-2013 sezonunda çeyrek final oynadığı yıl aynı grupta karşılaştığı Manchester United'ı İstanbul'da Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 mağlup etmişti.

GALATASARAY TARİH YAZMIŞTI

Galatasaray ile Manchester United ilk kez 1993-1994 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda karşı karşıya gelmişti. Old Trafford'daki maçtan 3-3'lük eşitlikle dönen sarı-kırmızılılar, İstanbul'da United'a geçit vermemiş ve 0-0 sonuçlanan maçın ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan ilk Türk takımı olmuştu. Galatasaray'ın Manchester United'ı eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmasının ardından UEFA, Şampiyonlar Ligi'nin formatında değişikliğe gitmişti.

Haberin Devamı

Erik ten Hagın kader maçı: Manchester United - Galatasaray

1993 yılındaki eşleşmede İstanbul'daki rövanş maçından önce Galatasaraylı taraftarların "Cehenneme hoş geldiniz" yazılı pankartlarla Manchester United kafilesini havalimanında karşıladığı görüntüler yıllarca konuşulmuştu.

11 YIL ÖNCE YİNE AYNI GRUPTA YER ALDILAR

Galatasaray ile Manchester United, 2012-2013 sezonunda da aynı grupta mücadele ettiler. Kırmızı Şeytanlar, Old Trafford'daki ilk maçı 1-0 kazanmıştı. Galatasaray'ın İngiltere'de ortaya koydupu performans spor kamuoyunun beğenisini toplamıştı. RAMS Park'taki mücadeleyi sarı-kırmızılı temsilcimiz Burak Yılmaz'ın attğı golle 1-0 kazanarak bir üst tura çıkmak için büyük avantaj elde etmişti.

BOEY VE ICARDI İLE BERABER...

TARİHTEKİ 8. RANDEVU İNGİLTERE'DE

Galatasaray ve Manchester United daha önce 7 müsabakada karşı karşıya geldi. Altısı resmi biri hazırlık maçı olmak üzere oynanan 7 karşılaşmada United 3 kez kazanırken 3 maç beraberlikle sona erdi. Galatasaray tek galibiyetini 2012-2013 sezonunda RAMS Park'ta oynanan grup müsabakasında elde etti.

Erik ten Hagın kader maçı: Manchester United - Galatasaray

İNGİLTERE'DE BÜYÜK ENDİŞE! TEN HAG ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE

Manchester United-Galatasaray maçı öncesi İngiliz basını Kırmızı Şeytanlar'ın Hollandalı menajeri Erik ten Hag'ı çok sert eleştirmeye devam ediyor. Daily Mail'den Chris Wheeler imzalı haberde Galatasaray maçı öncesi "Erik ten Hag cehennemde değil ama sıcaklığı hissediyor" ifadelerine yer verilerek olası bir puan kaybında Hollandalı menajerin görevine son verilebileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Haberde Manchester United ve Galatasaray arasındaki rekabetin 1993 yılına kadar dayandığı bilgisine de yer verilirken "Cehenneme hoş geldiniz. Manchester United ve Galatasaray 30 yıl önce ilk kez karşı karşıya geldiklerinden beri aralarındaki karşılaşmalarla eş anlamlı üç kelime..." ifadelerine yer verildi.

"TEN HAG BASKI ALTINDA"

Daily Mail'de yer alan haberin detayında bu sezon alınan ligde alınan 4 mağlubiyetin yanı sıra Bayern Münih deplasmanında alınan yenilginin Erik ten Hag'ı baskı altına aldığı vurgulandı. Hollandalı menajerin bu krizden çıkmak için önünde Galatasaray ve Brentford maçlarının olduğu kaydedildi. Ayrıca Sir Alex Ferguson'un 34 yıl önce yaptığı kötü başlangıcın ardından en kötü sezon başlangıcı yapıldığına yer verildi.

Erik ten Hagın kader maçı: Manchester United - Galatasaray

Galatasaray maçının Hollandalı menajerin Manchester United'daki geleceğini etkileyebileceği belirtilen haberde "Sırada Galatasaray var ve United oyuncularının İstanbul'da Türk taraftarların ateşi ve öfkesiyle karşılaştığı 1993 yılına kadar uzanan bir rekabet yeniden yaşanacak. Eğer Ten Hag henüz cehennemde değilse, kesinlikle sıcaklığı hissediyor." denildi.

Haberin Devamı
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Kazanmanın dışında düşüncemiz olmaz

Erik ten Hagın kader maçı: Manchester United - Galatasaray

YORUM YAZ