MENÜ

David de Gea'dan Manchester United'a duygusal veda!

Manchester United'ın efsane oyuncularından olan De Gea, 12 yıl süren Kırmızı Şeytanlar dönemini noktaladı. Tecrübeli kaleciden duygusal bir veda geldi.

David de Gea'dan Manchester United'a duygusal veda!

David de Gea, 12 sezon forma giydiği Premier Lig ekibi Manchester United’a veda etti. İspanyol kaleci  İspanyol kaleci David de Gea, sözleşmesinin sona erdiği İngiliz temsilcisi Manchester United’a sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla veda etti.

Haberin Devamı

32 yaşındaki futbolcu yaptığı açıklamada, Manchester’a ilk imza attığı dönemde görevde olan eski Teknik Direktör Sir Alex Ferguson’un kendisini takıma getirdiği için ona büyük bir hayranlık beslediğini ve dünyanın en büyük kulübünde oynama fırsatı yakaladığı için çok şanslı olduğu ifade etti.

David de Geadan Manchester Uniteda duygusal veda

İşte De Gea'nın vedası: 

İspanyol kaleci, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlerle veda etti: "Bu veda mesajını tüm Manchester United taraftarlarına göndermek istedim.

"Son 12 yıllık aşk için sarsılmaz minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Sevgili Sir Alex Ferguson beni bu kulübe getirdiğinden beri çok şey başardık. Bu formayı her giydiğimde inanılmaz bir gurur duydum. Takıma liderlik etmek, dünyanın en büyük kulübünü temsil etmek ancak birkaç şanslı futbolcuya bahşedilen bir onurdu.

Haberin Devamı

"Buraya geldiğimden beri unutulmaz ve başarılı bir dönem oldu. Genç bir çocukken Madrid'den ayrıldığımda, bunları başaracağımızı düşünmemiştim.

"Şimdi yeni bir meydan okumayı üstlenmenin, yeni çevrede kendimi yeniden zorlamanın tam zamanı. Manchester her zaman kalbimde olacak. Manchester beni şekillendirdi ve beni asla terk etmeyecek."

David de Geadan Manchester Uniteda duygusal veda

Manchester United'dan veda paylaşımı

United ise kulübün resmî internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kulüp tarihindeki en büyük kalecilerden biri" olarak nitelendirdiği De Gea'ya saygılarını sundu.

United Menajeri Erik ten Hag ise şunları ekledi: "Manchester United için bir maç bile oynayabilecek seviyeye ulaşmak, büyük kalite ve karakter gerektiriyor. Bunu 12 yılda 545 kez yapmak ise özel bir başarıdır. Özellikle de her maçta ilgi odağı olan kalecilik pozisyonunda.

“Hem taraftarlardan hem de takım arkadaşlarından dört kez Yılın Oyuncusu ödüllerini kazanması, performansının seviyesini gösteriyor. De Gea, her zaman kulüp tarihindeki en iyi kalecilerden biri olarak hatırlanacak.

"Geçen sezon 25 maçta gol yemediği için ve kulüpteki ilk yılım boyunca sahaya yaptığı genel katkıya şahsen minnettarım. Tüm oyuncular ve personel, olağanüstü kariyerinin bir sonraki aşaması için ona en iyi dileklerini iletiyor."

Haberin Devamı

Yeni bir meydan okumanın tam zamanı olduğunu söyleyen kaleci, Manchester United ile geride kalan sezonda 58 maçta forma giydi ve kalesinde 61 gole engel olamazken, 25 maçta da kalesini gole kapattı. Tecrübeli eldiven, 12 sezon formasını giydiği kırmızılarla 1 Premier Lig, 1 Avrupa Ligi, 1 İngiltere Kupası, 2 İngiltere Lig Kupası, 3 İngiltere Süper Kupa Şampiyonluğu yaşadı.

David de Geadan Manchester Uniteda duygusal veda

 

YORUM YAZ